Annonce
Randers

Randersjægere hyrede slamsuger til at slippe af med gamle duer

Genrefoto: Bernd Bölsdorf / Panthermedia / Ritzau Scanpix
Innovativ slamsuger-oprydning ved Randers udløser hæderspris i Danmarks Jægerforbund. Væk er et tommetykt lag af gamle lerduer. Og ideen kan vise sig at løse affaldsproblemer på mange andre skydebaner.

Randers: En usædvanlig idé til at blive af med affald på skydebanen har indbragt den randrusianske Kronjyllands Jagtforening en hædersbevisning og 10.000 kroner fra Danmarks Jægerforbund.

Ideen er lige så simpel, som den er genial: Affaldet skal suges væk. I Kronjylland Jagtforening har man længe været enige om at der snart skulle gøres noget.

Foreningens flugtskydebane er - som så mange andre i landet - gammel og har været aktiv i et halvt århundrede. Man har drøftet haglpatroner med nedbrydelige haglskåle og lerduer fremstillet i nedbrydelige materialer, men det fjerner naturligvis ikke de sidste 50 års efterladenskaber: Et 30-40 cm tykt lag af gamle lerduer og plastikhaglskåle. Men så var der et medlem, som fik en lys idé: Hvorfor ikke suge affaldet væk?

Annonce

Tager hånd om fortidens synder

I begrundelsen for tildelingen af prisen skriver Danmarks Jægerforbund at:
"Denne foretagsomme jagtforening har her senest taget fat på en grundig oprydning på skydebanen på en smart og enkel måde. Den tager ansvar for fortidens synder på et problemområde, som rigtig mange
jagtforeninger står over for. Den har valgt en billig og smart løsning, og har fortalt om den til andre for at
kunne inspirere dem (…) Kronjyllands Jagtforening har valgt at tage hånd om det virkelige problem, som er fortiden." /exp

Væk med skidtet

Og blandt Randersjægerne er der ikke så langt fra tanke til handling. Foreningen valgte at teste ideen af og lejede simpelthen en slamsuger en hel lørdag. Og det viste sig at være temmelig effektivt. - Den kunne uden videre suge både haglskåle, lerduerester, hele lerduer og alt hvad der ellers ligger af affald på skovbunden op.

- Samlet set sugede vognen omkring 15 kubikmeter op - og det er vel at mærke lerduer, der er fuldstændig knust, så den opsamlede volumen har sikkert været langt mere end det firedobbelte. Nogle steder har vi fjernet et 30-40 cm tykt lag af gamle lerduer og haglskåle, fortæller Thomas Skifter, formand for Kronjyllands Jagtforening i en pressemeddelelse fra Danmarks Jægerforbund.

15 sekunders åbenbaring

Den innovativt tænkende jagtforening blev således hilst med klapsalver på Danmarks Jægerforbunds repræsentantskabsmøde i Vingsted Centret i weekenden.

Foreningens sekretær, Anders Christensen på foreningens vegne modtog jægerforbundets interne Jægerpris og et beløb på 10.000 kroner. Anders Christensen beskrev selv ideen som en "15 sekunders åbenbaring", hvor det visionære medlem pludselig kom i tanker om slamsugeren. - Vi brugte en weekend på det, og det er ikke sidste gang, vi gør det. Nu er ideen givet videre – god arbejdslyst derude, sagde Anders Christensen.

Anders Christensen, sekretær i Kronjyllands Jagtforening (tv) modtager den interne Jægerpris.Formand for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, overrækker. Foto: Max Steinar.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce