Annonce
Randers

Randrusianer fængslet efter knivdrama: Skar sin vens næse halvt af

Politiet har nu fire uger til at få klarlagt det præcise hændelsesforløb og finde gerningsvåbnet, der blev anvendt i mandagens kniv-drama, der udspillede sig både indenfor og undenfor en villa midt i Vemb by. Foto: Morten Stricker

Det var to tætte venner, der mandag morgen pludselig befandt sig i et blodigt slagsmål, hvor en 28-årig mand fik skåret næsen halvt af og fik flere snitsår på kroppen.

Randers: Retten i Holstebro valgte ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag at varetægtsfængsle en 32-årig mand fra Randers.

Manden er sigtet for mandag klokken 06.21 at have stukket sin gode kammerat, en 28-årig mand fra Vemb med en kniv. Ved overfaldet blev den forurettedes næse halvt skåret af, ligesom der var snitsår på halsen og flere andre steder på kroppen - dog uden at nogen af læsionerne har været livstruende.

Den sigtede kunne stort set intet huske i retten, og han nægtede at have brugt en kniv mod kammeraten.

- Jeg kan ikke huske, hvad der er sket. Jeg kan bare huske, at jeg blev sur. Jeg kan ikke huske, hvad der skulle være sket med ham, og jeg kan overhovedet ikke forstå, at jeg skulle have gjort ham så ondt, sagde den 28-årige.

Han forklarede, at han var ankommet til Vemb søndag aften, og at vennen, der skulle starte i aktivering om mandagen, havde drukket tæt i et døgn forinden og var meget fuld og derfor svær at kommunikere med.

- Vi kom op at skændes, og jeg lagde hånd på ham, og han fik et par lussinger, indrømmede den sigtede i retten.

Herefter var de begge to gået i seng, den forurettede sov ovenpå, mens den sigtede sov nedenunder. Næste morgen vågnede de samtidigt, forklarede den 32-årige, og skænderiet var fortsat.

På spørgsmålet om, hvad der havde udløst det, svarede den 32-årige i retten:

- Jeg kan ikke sige, hvad der har gjort det. Det er ikke sket før. Men jeg har heller aldrig været så ophidset før. Men han sagde, at han havde pillet ved et barn. Jeg vidste godt, at han havde gået med de tanker og gik til psykolog for det, men jeg vidste ikke, at han havde rørt ved et barn. Så jeg blev helt arrig og stod og dirrede. Og så kan jeg ikke huske mere, berettede den sigtede.

Annonce

Anholdt i underbukser

Den forurettede har under sin afhøring givet en anden beskrivelse af hændelsesforløbet, nemlig at de to venner havde været sammen det meste at søndagen, at han selv var blevet meget fuld og var gået i seng, og at han var vågnet næste morgen ved, at den 32-årige var kommet op på hans værelse, havde råbt ophidset og "snittet" ham med en metalfarvet kniv - muligvis en køkkenkniv.

- Den forurettede har forklaret, at de var gode venner, og at de havde set meget til hinanden på det seneste, fordi den sigtede havde hjulpet ham med nogle store omvæltninger i hans liv - noget identitetsmæssigt og en ændret selvforståelse. Han har ligeledes - adspurgt til, om han var pædofil - svaret, at han i nogle år havde vidst, at han var det, men at han havde kæmpet med det og aldrig har rørt ved et barn, og i den sidste tid var han blevet i tvivl, om han var det, forklarede anklageren i retten.

Overfor politiet har den forurettede endvidere forklaret, at det var jalousi, der havde udløst skænderiet, og at de var blevet uenige om en pige. Vidner har dog til politiet oplyst, at de har overhørt en diskussion mellem de to mænd, hvor den 28-årige overfor vennen skulle have indrømmet at være pædofil.

Det skete under en tumult foran et nærtliggende bilværksted, hvor værkstedets indehaver kom den forurettede til undsætning, da han hørte råb udenfor. Han så de to mænd i slagsmål på kølerhjelmen af sin firmabil. Han fik dem skilt ad og tilkaldt politi og ambulance, selvom den forurettede i første omgang ikke ønskede at medvirke til en anmeldelse, idet han kun betragtede det som en lærestreg og helst ikke ville involvere politiet.

Begge mænd har forklaret, at de var alene i huset. Da politiet ankom, var de begge kun iført underbukser. Den forurettede havde søgt tilflugt på værkstedet, mens den sigtede var gået tilbage til huset.

Jeg har drukket to kopper hash-te

Den sigtede blev ved anholdelsen skønnet til at være påvirket af euforiserende stoffer i lettere grad. Politiet fandt flere hashplanter og frø i huset, og i retten forklarede den 32-årige, at han kun at drukket et par kopper hash-te, og at han tidligere i en periode havde benyttet cannabis for at dulme sine epileptiske anfald.

Politiet har fundet blodspor både på husets førstesal og i stueetagen, og antager, at tumulten er startet i den forurettedes soveværselse, som den 28-årige også har forklaret. Her blev fundet flere blodspor på den 28-åriges hovedpude og lagen - og indenfor rækkeafstand, hvis man sad ovenpå den forurettede, desuden en lille økse på natbordet. Øksen har den forurettede beskrevet som et køkkenredskab, de brugte til at skære pind med, når de skulle grille.

Politiet har endnu ikke fundet gerningsvåbnet, ligesom der er usikkerhed om det præcise hændelsesforløb, og den begærede derfor den 32-årige varetægtsfængslet i fire uger. Det valgte dommer Christian Schou at gøre under henvisning til, at der ellers ville være risiko for, at den sigtede ville forsøge at snakke vennen fra at afgive en forklaring til retten.

Til gengæld mente dommeren ikke, at der var grund til at frygte en gentagelse, selv om den 32-årige er tidligere dømt for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce