Annonce
Randers

Randrusianer hyret til tryghed

Søren Vejnø Risager fik ikke lov at trække sig tilbage fra arbejdslivet. Michael Neigaard har hyret ham til at være uddannelsesansvarlig i firmaet STOP, der leverer pædagogisk sikkerhed til arbejdspladser, som har med udsatte borgere at gøre. Foto: Lars Rasborg

61-årige Søren Vejnø Risager troede, at han skulle på efterløn men løb så ind i firmaet STOP, der sælger pædagogisk sikkerhed til blandt andet psykiatriske afdelinger, bosteder, skoler med mere. Nu skal han i gang med at uddanne personale i at

Annonce

Et højaktuelt emne, der i øjeblikket diskuteres livligt i medierne, nemlig tryghed og sikkerhed på de arbejdspladser, der håndterer psykisk syge mennesker, er noget, der bliver tænkt en del over i Thujalunden i Romalt ved Randers. Her bor 61-årige Søren Vejnø Risager, der egentlig troede, at han stod på tærskelen til den tredje alder og skulle trække sig for at gå på efterløn og nyde livet.

Men sådan skulle det ikke gå.

For han fik tilfældigt kontakt med Michael Neigaard, der er direktør i Silkeborg-firmaet STOP, som står for Sikkerhed, Tryghed, Omsorg og Pædagogik. Et firma, der tilbyder assistance døgnet rundt til kommunale og private institutioner, som arbejder med udsatte personer. Hjælp til de mennesker, der går på arbejde for at hjælpe psykisk syge til at få en ordentlig hverdag, men som dermed har risiko for at havne i farlige situationer.

Søren Vejnø Risager skal begynde i det landsdækkende firma i det nye år.

- Det er da en helt unik chance for at gøre noget af det, jeg elsker allermest. Det var befriende at møde Michael, for han står for alt det, jeg har forsøgt at få ført igennem i hele mit arbejdsliv. At møde mennesker med respekt, siger han.

Søren Vejnø Risager kan noget med mennesker, med børn og med hunde. Her på disse kanter er han kendt i hundekredse for sit legendariske arbejde med at træne schæferhunde.

Han har arbejdet som plejer, portør, sygehjælper, autismepilot med mere. I over 20 år var han ansat på psykiatrisk hospital i Risskov, og har også i over 20 år undervist og holdt foredrag i konflikthåndtering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Håndbolddvale, hjemsendelse og hjælpepakke i bakspejlet: - Selvfølgelig er vi ramt, men jeg ligger ikke søvnløs

Randers

Voldsom brand i nat på Husarvej

Annonce