Annonce
Sport

Randrusiansk atlet klar til VM i para-atletik

Karla Risum dyster på 100 meter-distancen i RaceRunning til VM i para-atletik i Dubai. Arkivfoto: Annelene Petersen
18-årige Karla Risum fra Randers skal kæmpe om medaljer til VM i para-atletik i Dubai, som løber af stablen frem til næste uge.

Randers: Ti danske atleter er til VM i para-atletik i Dubai i øjeblikket, som bliver afholdt frem til den 15. november.

Heriblandt er randrusianske Karla Risum, som stiller op i den relativt nye disciplin RaceRunning.

Det er første gang, at disciplinen er på programmet i VM-regi, og det er endnu ikke muligt at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i disciplinen.

Sporten giver personer med hæmmet balance mulighed for at konkurrere og løbe frit ved hjælp af en trehjulet "løbecykel" uden pedaler.

18-årige Karla Risum fra Randers har diagnosen Cerebral Parese og stiller ligesom de to andre udtagne atleter i RaceRunning, Lasse Kromann og Andrea Overgaard, op på 100 meter-distancen.

I landsholdslejren er der forhåbninger om, at kronjyden kan være med til at sikre Danmark medaljer.

- Jeg forventer, at Lasse Kromann resultatmæssigt kommer til at ligge i den bedste halvdel, og at Karla Risum og Andrea Overgaard vil ligge på en placering omkring bronze og fjerdepladsen. Både Karla og Andrea er dog først og fremmest stadig med for at få noget erfaring ved et stort internationalt stævne, siger Mansoor Siddiqi, landsholdschef for RaceRunning, i en pressemeddelelse.

Ved EM i para-atletik i 2018 opnåede Karla Risum en femteplads, mens Lasse Kromann vandt bronze.

De syv øvrige danske deltagere til konkurrencen i Dubai stiller op i de klassiske atletikdiscipliner, hvor målsætningen er to medaljer.

Forventninger er især store til Daniel Wagner, der er regerende verdensmester i længdespring, mens Kristel Walther er en spændende outsider i diskoskast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce