Annonce
Sport

Randrusiansk atletik er samlet igen

Målet med den nye klub er at skabe flere atletiknavne på niveau med Iben Høgh (billedet) og Cæcilie Sams, der er nogle af de seneste års største navne i randrusiansk atletik. Foto: Kim Haugaard

Efter 41 år lukker talentfabrikken Randers Real Atletik ned og går sammen med Randers Freja

Annonce

Der har været snakket om det i mange år. Det har været diskuteret i mange år. Men nu sker det

De to randrusianske atletikklubber Randers Freja Atletik og Randers Real Atletik (RRA) har fundet sammen.

Under navnet Randers Atletikklub Freja indledes fra årsskiftet en ny fælles fremtid. Samtidig er det et farvel til et stykke fantastisk atletikhistorie med lukningen af RRA, der startede i 1969 med elever fra Randers Realskole.

En underlig fornemmelse
Medlemmerne i RRA har på to generalforsamlinger vedtaget at afvikle klubben og lukke ned for samtlige aktiviteter. Dermed bliver der sagt farvel til en klub, der har været kendt som en sand talentfabrik og fostret mange store atletiknavne.

»Selvfølgelig er det en underlig fornemmelse at lukke en klub ned efter 41 år, men tiderne forandrer sig, og jeg mener også, de aktive har brug for, at vi går sammen med Randers Freja Atletik,« siger John Schulz, formand for Randers Real Atletik, og har flere forklaringer på årsagen til det drastiske skridt.

»RRA har været en fantastisk klub. Skabt af Anna og Carl Emil Lange. Den slags ledere ser man ikke mere. Og vi, der nu sidder med arbejdet i RRA, kan ikke yde det, Anna og Carl Emil har gjort i en menneskealder. RRA har været en unik klub med dyder, som vi meget gerne ser overført til Randers Atletikklub Freja,« siger John Schulz.

Udsigt til flere stjerner
I Freja-lejren ser man også med spænding frem til 2011

»Det er den helt rigtige beslutning, at der fremtidigt kun er én Atletikklub i Randers. Med udsigt til en ny atletikhal på Langvang og en sandsynlig medlemsfremgang på baggrund af bedre faciliteter er det et plus, at haltiden kun skal fordeles i en klub,« siger Frejas atletikformand Mogens Møller, der hilser RRA velkommen i samarbejdet.

Carl Emil Lange har været en ildsjæl og primus motor i RRA.
Også Anna Lange har været en ildsjæl i RRA. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce