Annonce
Randers

Randrusiansk sangskriver med i viral hyldestsang: - Det er rørende at følge med i, hvordan så mange danskere står sammen

De tre soloartister Rasmus Benner (th.), Amanda Bøg (i midten) og Rasmus Nelausen (nummer to fra venstre) er gået sammen om en hyldestsang til alle dem, der knokler løs under coronaudbruddet. Arkivfoto: Stille Støj
Den randrusianske musiker Rasmus Benner har sammen med to kolleger i sangskriverinitiativet "Stille Støj" skrevet en hyldestsang til nogle af dem, der knokler for vores allesammens skyld under coronakrisen. En sang, der nu er gået viralt på Facebook med næsten en halv million visninger og et hav af positive kommentarer.

Randers/Aarhus: Det er ikke nemt at være musiker lige nu, hvor danskerne skal stå sammen om at være alene og ikke må forsamle sig mere end 10 personer i offentligheden, hvilket naturligt nok har lagt en dæmper på antallet af spillejobs.

Men i det aarhusianske sangskriverinitiativ "Stille Støj" ligger man af den grund ikke på den lade side.

De tre individuelle artister, Rasmus Nelausen, Amanda Bøg og Rasmus Benner, hvoraf sidstnævnte er født og opvokset i Randers, er gået sammen om at skrive en hyldestsang til nogle af dem, der knokler for os allesammen lige nu.

- Det var egentlig bare en lille brainstorm på, hvordan vi kunne udnytte vores sangskrivning i den her svære tid, som vi står i som land. Vi syntes ligesom, at vi havde noget på hjerte, og der var brug for noget moralsk og mental opbakning til dem, der virkelig gør en indsats for samfundet, siger Rasmus Benner.

Den randrusianske sangskriver valgte efter inspiration fra en kammerat i folkeskolen at skrive et vers om alle de lærere, som lige nu kæmper med at få fjernundervisningen til at fungere med følelsen af, at nysgerrige forældre følger med i undervisningen over deres børns skuldre.

De to andre vers er skrevet til henholdsvis kassemedarbejderne og sygeplejerskerne, men musikeren understreger, at sangen gælder alle, der gør en forskel.

De tre sangskrivere

De tre musikere bag sangen "Når stormen lægger sig" er Rasmus Benner, Amanda Bøg og Rasmus Nelausen. De er alle tre soloartister i managementbureauet Stille Støj. De har aldrig tidligere skrevet en sang sammen.

Rasmus Benner:

Han er født og opvokset i Randers, hvor han også har spillet til diverse store og små lokalarrangementer samt optrådt på Train, Voxhall og Atlas i Aarhus og på Samsø Festival. I alt er det blevet til mere end 200 koncerter rundt omkring i landet. Han har også været support for blandt andre Sonja Hald og Poul Krebs, hvor han sammen med netop Rasmus Nelausen synger kor på Krebs' seneste plade.

Amanda Bøg:

Hun vandt som 15-årig DM i sangskrivning for efterskoleelever og har siden spillet supportjobs for Peter Sommer, Thomas Buttenschøn, Rasmus Walter og varmede sidste år op på Barselonas danmarksturné.

Rasmus Nelausen:

Han startede med at skrive sange i 2016 og har siden spillet på alt fra små caféscener til større spillesteder. Han har også spillet support for Signe Svendsen, Rasmus Walter og Nikolaj & Piloter.

Kilde: Stille Støj

Annonce

Rørende modtagelse

Projektet blev søsat torsdag eftermiddag - over Skype selvfølgelig. Et døgn senere var sangen færdig, og lørdag blev den lagt på Facebook med dertilhørende video, hvor 55 forskellige danskere synger med på omkvædet hjemme fra stuerne.

Primært venner, familie og bekendte, men også Marie Frank, Poul Krebs og Michael Falch, som de tre sangskrivere på forskellig vis fik kontakt til.

Og man må sige, at danskerne har taget godt imod sangen.

I skrivende stund nærmer videoen sig en halv million visninger på Facebook, hvor den også er blevet delt knap 8.000 gange, mens positive kommentarer og emojis vælter ind i stride strømme.

- Det er meget overvældende. Det er helt vildt at se den respons, vi har fået på det. Det kunne vi aldrig nogensinde have forestillet os. Det er rørende at følge med i, hvordan så mange danskere står sammen og deler vores budskab. Det vælter jo ind med søde beskeder fra folk, som virkelig tænker på alle dem, der har det svært lige nu, siger Rasmus Benner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce