Annonce
Debat

Rank ryggen, Randers

Hvis underdrivelse fremmer forståelsen, så lad mig underdrive min bedømmelse af ugen, der snart er gået, og lad mig genbruge det gamle randrusianske bryggerislogan "ikke så ringe". Det er i dén grad gået "ikke så ringe" i Randers i de seneste dage, og det er netop i dage som disse, at det er en helt fantastisk fornøjelse at skrive nyheder og anden journalistik om det gode liv i den kronjyske hovedstad, landets sjettestørste by, der ganske vist har sund konkurrence fra den sjette- og syvendestørste, Kolding og Vejle, men som også haler ind på den femtestørste, Esbjerg.

Vi er en del af Randers, og Randers er en del af os. Som byens mediehus deler vi et fuldstændig fastlåst skæbnefællesskab med det lokalsamfund, som vi elsker at være en del af, som vi involverer os i på alverdens måder, og som vi glæder os sammen med, når det ikke bare er nogle få, det går godt for, men når de gode nyheder på det nærmeste står i kø for at komme i vores medier. Og sådan har det været i de seneste dage. Skønt.

På beskæftigelsesområdet fik Randers forleden endelig, hvad Randers længe har fortjent, nemlig andel i nogle af de mange statslige arbejdspladser, der de seneste år er flyttet fra hovedstaden og placeret i provinsen som led i den borgerlige regerings fuldstændig rigtige genopretning af et Danmark, der ad åre er blevet mere og mere skævvredet med al magt og administration koncentreret i København. Vel har Danmark i konkurrencen med vores nabolande, Tyskland ikke mindst, brug for en stærk storby som vores hovedstad, men der er også en grænse for, hvor svag en provins et land kan have, og den grænse nærmede vi os faretruende, også i Randers.

150 skattearbejdspladser lunede i landets sjettestørste by, der ligger på en skandaløs 25. plads, hvad statslige arbejdspladser angår - og endnu mere lunede det, at vi samme dage kunne bringe nyheden om, at vi også selv kan skabe arbejdspladser. Det er godt at få arbejdspladser foræret af staten, men det er endnu bedre og afgørende vigtig, at vi ikke er afhængige af statslige arbejdspladser. Det skæve Danmark har lært os at klare os selv, og således opstår virksomheder som randrusianske Confac, der med mod på livet startede produktion af betonelementer samme dag, som finanskrisen satte ind, og byggeriet gik i stå, men som alligevel fortsat eksisterer og forleden annoncerede, at fabrikken skaber 50 nye arbejdspladser oveni de 63, den har allerede.

De seneste dages fantastiske nyheder om øget beskæftigelse og stor sandsynlighed for øget bosætning og øget skattegrundlag bliver flot bakket op af flere kulturnyheder, der ikke blot sætter Randers på danmarkskortet men på verdenskortet. Onsdag kunne vi således fortælle om det randrusianske Watermusic, der sandsynligvis skal slå følge med dansk erhvervsliv på et eksportfremstød i det sydlige Kina, hvor Randers Egnsteater i givet fald skal genopføre sin kulturhovedstadsforestilling i den vigtigste havneby i Sydkina. Og i dag kan vi så fortælle om Musik- & Teaterhuset Værket, der midt i en sommerstrøm af verdensnavne som Kris Kristofferson og P.J. Harvey sætter endnu et verdensnavn på plakaten, nemlig The Doobie Brothers.

Sikken uge i Randers. Sikken stolthed, vi med god grund kan føle. Rank ryggen, Randers. Vi er på vej i den helt rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet i Favrskov vil afskaffe dansk kultur

Læserbrev: For to år siden vedtog vi i byrådet i fællesskab en "mad og måltidspolitik" for Favrskov Kommune. Hvor der blev lagt vægt på, at maden skulle tage udgangspunkt i en alsidig dansk madkultur, der blandt andet passer til højtider og traditioner i vores kultur. Ud af det blå har Socialdemokratiet nu behov for at ændre "mad og måltidspolitikken", så alt det, der har med dansk kultur at gøre, skal slettes. Det virker besynderligt, og spørgsmålet melder sig, hvorfor dette korstog mod dansk kultur? Jeg kan frygte, at Socialdemokratiet i Favrskov er blevet trykket af dem, der ønsker, at vi i Danmark skal give køb på vores danske kultur og traditioner. Jeg er stolt af at være dansker og holder af danske traditioner og vores danske levevis. At andre har en anden levevis og andre traditioner, respekterer jeg, men i Danmark er vi danskere og har en lang dansk kulturhistorie med masser af gode danske traditioner, som netop er med til at forme os som nation. Når Socialdemokratiet i Favrskov med dette første skridt begynder at udviske og fjerne dansk kultur, så er vi på vej ud på et skråplan. Hvad bliver det næste, som Socialdemokratiet i Favrskov vil ændre? Bliver det, at der ikke må klippes julepynt i børnehave og skoler, at der ikke må serveres risalamande? Det kan også være, at Socialdemokratiet i Favrskov vil forbyde, at der serveres flæskesteg i kommunale institutioner. Hvis Socialdemokratiet i Favrskov mener, at vi skal droppe det at være stolte over at være danskere og vores danske traditioner, så vil det klæde dem at sige det højt frem for at forsøge at snige det multikulturelle samfund ind af bagdøren.

Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Annonce