Annonce
Randers FC

Reaktioner efter Hobro-skuffelse: Kønsløst, mistede målsætninger og manglende kvalitet

Der opstod stor forvirring i slutminutterne mellem Randers FC og Hobro IK, da Randers FC-spillerne i et minuts penge troede, at de havde scoret det udlignende mål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC fik sig lidt af en dukkert på et solskinsfyldt Cepheus Park, da de mandag tabte 0-1 til Hobro IK. Erik Marxen oplevede et hold, der kæmpede med at blive farlige, mens Thomas Thomasberg ærgrer sig over en kønsløs indledning på kampen. Björn Kopplin er enig og påpeger, at flere af målsætningerne nu er gået fløjten.
Annonce

Randers: Tre point og en målforskel på syv kasser.

Det er, hvad der skiller Randers FC fra AaB på ligaens 6. plads.

Så med én kamp tilbage af grundspillet mod FC København, blev der efter mandagens hjemmebanenederlag på 0-1 til Hobro IK skudt en hvid pind efter en billet til mesterskabsspillet.

- Det er slut. Vi kommer slet ikke til at vinde i Parken med det her spil, og AaB kommer heller ikke til at tabe stort nok, lød det fra en tydeligt skuffet Erik Marxen.

I store dele af kampen var Randers FC hovedsageligt en trussel på hjørnespark, som det blev til 15 af, men Alhaji Kamara formåede også at få bolden i mål to gange. Den ene gang var angriberen dog snert offside, mens dommeren ved det andet tilfælde dømte imod sierraleoneren for at sparke bolden ud af hænderen på Jesper Rask i målet.

Det blev også til et par halve chancer til Emil Riis, så af den grund oplevede anføreren en lige fodboldkamp fra sin plads i midterforsvaret, men det betyder ikke, at den var godkendt.

- Præstationen var skuffende, men ikke himmelråbende ringe. Vi får det ikke til at sidde, og vi mangler også nogle procenter. Det bliver udslagsgivende, at vi kommer bagud 0-1 og ikke rigtig har kvaliteten til at sætte tilstrækkeligt sammen, så vi bliver farlige.

Hvad er det I kæmper med, siden det ikke bliver farligt?

- At ramme hinanden, at bevæge os godt nok, at spille chancerne større. De gange, det bliver tilnærmelsesvist farligt, øser vi bolden id i feltet og håber på det bedste. Vi får ikke spillet rundt om dem til åbne chancer. Det er jo åbenlyst et problem, siger Erik Marxen.

Vi er virkelig triste. Det er hele sæsonen... Den er ikke færdig, men vores mål er slut. Vi er ikke i pokalturneringen mere, og top 6 er væk. Det er jo de ting, man gerne vil som spiller.

Björn Kopplin, back i Randers FC

Annonce

Kønsløst før opvågning

For Thomas Thomasberg skal kampen deles i to, når han skal opsummere præstationen. Tiden før Hobros scoring, som blev sat ind af Edgar Babayan på et straffespark, og så resten af kampen.

- De første 35 minutter var ren spild af tid for os. Spillet var kønsløst. Vi løber derinde og venter nærmest på at se, hvilken vej tingene ryger. Det blev, som vinden blæser, siger cheftræneren og fortsætter:

- Der kommer så en opvågning, da de scorer, og derefter ser jeg egentlig et hold, som spiller med det, jeg som minimum forventer. Vi vil selvfølgelig gerne have haft endnu mere, men vi er trods alt det dominerende hold og producerer også en del chancer, hvor vi lige mangler lidt marginaler og dygtighed.

Til opgøret havde han valgt Frederik Lauenborg på en uvant højre kant, da Mikkel Kallesøe sad ude med lyskeproblemer. Midtbanespilleren, som normalt gør sig centralt i banen, blev pillet ud i pausen til fordel for Tosin Kehinde.

- Vi vidste, at Hobro stillede med nogle offensive hurtigløbere, så vi smed Lauenborg ind for at få mere balance i holdet. Set i bakspejlet lykkes vi ikke med det den første halve time, men det er ikke kun den positions skyld. Det er alle 11 på banen.

- De sidste ti minutter før pausen kom det tryk, som jeg egentlig havde håbet og regnet med, at vi kunne lægge på dem det meste af kampen. Det kom så først, da vi et eller andet sted blev vækket af deres scoring, siger Thomas Thomasberg.

Frederik Lauenborg fik en uheldig hovedrolle, da han forsøgte at løbe Mathias Haarup op, men i stedet kom til at lave straffespark for benspænd på Hobro-backen. Frederik Lauenborg ønskede efter kampen ikke at tale med pressen. Dertil var han for nedtrykt, lød det fra klubbens kommunikationsafdeling.

Annonce

Triste spillere og mærkelige kald

Björn Kopplin lagde da heller ikke skjul på, at der var gravkammerstemning i det interimistiske omklædningsrum i Thor Loungen efter slutfløjtet.

- Stemningen er ikke for god nu her. Vi er virkelig triste. Det er hele sæsonen... Den er ikke færdig, men vores mål er slut. Vi er ikke i pokalturneringen mere, og top 6 er væk. Det er jo de ting, man gerne vil som spiller, siger backen.

Selv er han ikke den mest udfarende på en bane, men flere af holdkammeraterne - og trænerbænken for den sags skyld - udtrykte i løbet af kampen tydelig utilfredshed med flere af Michael Tykgaards kendelser. Særligt da Hobro tidligt begyndte at tage sig rigtig god tid med alle standardsituationer.

- Der blev fløjtet lidt mærkeligt mange gange, men det er ikke en grund til resultatet. Vi spiller for langsomt og skaber ikke nok chancer. Vi har mange gode positioner, men der kommer ikke en god bold ud af det. Derfor taber vi, siger Björn Kopplin.

Kampen i tal

Randers FC - Hobro IK 0-1 (0-1)

0-1 Edgar Babayan (36., straffe)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Piesinger (Mathias Nielsen, 84.), Erik Marxen, Jesper Lauridsen (Johnny Thomsen, 58.) - Frederik Lauenborg (Tosin Kehinde 45.), Vito Hammershøy-Mistrati (Tobias Klysner, 84.), André Rømer, Mathias Greve (Marvin Egho, 71.) - Alhaji Kamara, Emil Riis.

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Simon Graves.

Hobro (4-5-1): Jesper Rask - Jesper Bøge, Simon Jakobsen, Rasmus Minor, Mathias Haarup (Jacob Tjørnelund, 84.) - Emmanuel Sabbi, Mikkel Pedersen (Nicholas Gotfredsen, 83.), Jonas Brix-Damborg, Christian Cappis, Edgar Babayan - Imed Louati (Pål Kirkevold, 81.).

Advarsler: Ingen, Hobro IK. Tosin Kehinde (56.), André Rømer (82.), Randers FC.

Dommer: Michael Tykgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Plejehjem slår dørene op: De pårørende skal sikre, at de ældre ikke bliver smittet

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af kollapset mod Horsens: Forsvarsproblemer, unge på spring og kæmpende kant

Annonce