Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Den første langtur

Erkendelsen er der allerede: Jeg kommer til at lære mange nye spændende og overraskende steder at kende som ejer af en elbil.

I weekenden var vi på den første langtur - lidt over halvanden times kørsel hver vej - på et længe ventet familiebesøg hos min fætter og hans familie i Vestjylland.

Årets første fætter og kusine-tur blev både nødvendig og spontan, fordi det viste sig, at den røde Renault Zoe med en rækkevidde på intet mindre end 385 kilometer på en opladning ikke holdt stik. Jo, det gjorde den, hvis man - som der står i manualen - afholder sig fra sporty kørsel. Det gjorde jeg ikke godt nok.

Annonce

Så vi måtte på jagt efter en Clever-ladestation i lokalområdet. Jeg har købt et abonnement hos Clever, så jeg derhjemme har en ladestation samt en chip, så jeg kan få gratis strøm ved alle Clevers ladestationer rundtom i landet.

Min fætter havde allerede bemærket, at der var en ved den lokale brugs. Det viste sig så at være det forkerte stik. Der er nemlig tre slags stik.

Et hurtigt opslag i Clever-appen, hvor man kan indstille, hvilken type stik ens elbil har, afslørede, at der cirka 10 kilometer fra fætterhjemmet var intet mindre end fire stik i en lille landsby. Det viste sig at være den lokale andelskasse, som havde investeret i to ladestandere med hver to stik.

Forundringen og glæden var stor, lige indtil det gik op for mig, at et transportabelt ladekabel ikke er standardudstyr i den nye bil. Men så er det jo godt, at T. Hansen i Varde har længe åbent lørdag eftermiddag, og man efter en lille halv times opladning med fætter på passagersædet, der talte om, at der manglede et sted at få noget at drikke, men dog var godt underholdt, kan konstatere, at det kører for mig.

Lige indtil næste gang, vi er ved at løbe tør for strøm, men så er der altid en ladestation mere.Min fætter havde allerede bemærket, at der var en ved den lokale brugs. Det viste sig så at være det forkerte stik. Der er nemlig tre slags stik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce