Annonce
Danmark

Redaktørens stol: Det rumler

Peter Rasmussen, chefredaktør, Avisen Danmark.

Det blev ikke til den store nationale genåbning, som der ellers var truet med i denne uge. Og tak for det.

Det går selvfølgelig ikke, at frisører og caféejere og tatovører ophøjer sig selv til sundhedseksperter i en fælles vurdering af, at nu har den nedlukning varet længe nok. Facebookgruppen ”National genåbning 15. februar” havde ellers fået tusindvis medlemmer, men det blev kun til 15 anmeldelser om ulovlige genåbninger på landsplan.

Men det betyder ikke, at oprøret ikke rumler lige nedenunder corona-restriktionerne. Det er oven i købet langtfra alle, der er Trump-inspirerede corona-fornægtere, som bagmændene bag ”National genåbning”, der på deres nu lukkede facebookside hævdede, at pandemien er ”falsk”.

Annonce

Blandt skeptikerne er også helt almindelige, fornuftige mennesker, der bare har svært ved at se logikken i, at vi nu alle sammen skal mases sammen i Bilka - i stedet for at købe tøj, haveredskaber, støvsugerposer, barbermaskiner og brænde dér, hvor man plejer at hente den slags ting. 


Hvorfor kan man gå i Fakta, men ikke i kirke? Hvorfor må man gå til vinhandleren, men ikke i byggemarkedet?

Fra klummen


Hvorfor kan man gå i Fakta, men ikke i kirke? Hvorfor må man gå til vinhandleren, men ikke i byggemarkedet? Hvis forklaringen er, at vi skal have mulighed for at købe daglige fornødenheder; hvorfor er blomsterhandlerne så åbne.

I Avisen Danmark i fredags var det bilhandler Henrik Thomsen fra Globus Biler i Silkeborg, der havde svært ved at finde logikken i de restriktioner, hans branche er ramt af.

Han må ikke vise sine biler frem for kunder hverken i sin 1500 kvadratmeter store salgshal eller på pladsen udenfor. Til gengæld må han gerne køre de sagsklare biler over på den anden side af gaden og sælge dem derfra. Hans konklusion: ”Totalt ulogiske og uigennemtænkte regler”.

Også politikerne begyndte at røre på sig i denne uge. Jakob Ellemann-Jensen (V) argumenterede for eksempel for en fleksibel genåbning, hvor efterskoler og små erhvervsdrivende får lov til at åbne igen - selvfølgelig med stramme krav om at holde afstand og bruge værnemidler.

Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby skrev i et debatindlæg her i avisen lørdag, at visse dele af landet kunne åbne: ”Flere kommuner er under bekymringsgrænsen, og alligevel fastholder regeringen en landsdækkende nedlukning. Det er uforståeligt, hvorfor hele Danmark skal være lukket ned”.

I Silkeborg mener bilhandler Thomsen, at oprøret er på vej og at restriktionerne har skabt ”lynch-stemning”. Han erkender, at han ikke er sundhedsekspert, men siger: ”Jeg ved ikke en dyt om smittetryk og corona. Men jeg ved, at når man kan gå rundt i Bilka, så kan man også være i bilhallerne".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce