Annonce
Randers

Regeringen klar til hårdere straffe af kabeltyve

Hammeren skal falde hårdere over kabeltyve, der er skyld i forsinkelser for tusindvis af togpassagerer, lyder det fra Socialdemokraternes transportordfører.

Regeringen er klar til at lade hammeren falde hårdere over personer, der drister sig til at stjæle kabler langs togskinnerne.

Annonce

De Konservative vil have højere straffe til kabeltyvene, der typisk får en straf på fire måneders fængsel. Og det ønske er regeringen helt med på, lyder det fra Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S).

»Vi vil simpelthen ikke finde os i kabeltyverier. Og derfor vil vi tage en række initiativer. Vi vil TV-overvåge mere, vi vil have en mere koordineret indsats i forhold til efterforskningen, hvor også skrothandlere involveres. Og endelig vil vi udnytte den strafferamme, der er, så der gives hårdere straffe,« siger Rasmus Prehn.

Problemerne med kabeltyverier eskalerede sidste år med en bølge af tyverier hen over efteråret. I januar i år blev 175.000 togpassagerer forsinket på grund af kabeltyverierne.

»Problemet er, at man i dag dømmer det som almindelig berigelseskriminalitet. Men man glemmer de mange tusinde passagerer, der forsinkes, og at der er tale om en mere omfattende forbyrdelse. Det er muligt at straffe hårdere i den strafferamme, der er, og der lægger vi an til, at den skal udnyttes fuldt ud,« siger Rasmus Prehn og forklarer, at strafferammen kan give »op til flere års fængsel«.

De Konservatives retsordfører, Mai Mercado (K), mener, at kabeltyvene skal have en strengere straf, så det bliver lettere at udvise dem af landet.

»Nu ved vi jo ikke, om det fortrinsvis er folk andre steder fra, der begår de her tyverier, men vi er selvfølgelig optaget af at overholde alle retssikkerhedsprincipper. Det skal vi ikke gå på kompromis med. Men de kriminelle skal have med den store hammer, og derfor skal strafferammen udnyttes bedre,« siger Rasmus Prehn.

Han forklarer, at regeringen nu vil sætte initiativerne om overvågning og en ny efterforskningsregi i værk og indstille til landets domstole, at strafferammen udnyttes fuldt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce