Annonce
Debat

Regeringens udspil bringer ikke flere uddannelser til Randers

Læserbrev: Jeg kan forstå, at Malte Larsen fra Socialdemokratiet i Amtsavisen 9. juni mener, min kritik af regeringens store udflytningsplan er hul. Men jeg må først og fremmest konstatere, at der hverken er nye eller flere uddannelser til Randers i regeringens udspil. Samtidig har den socialdemokratiske regering heller ikke penge til forbedring af infrastrukturen til, i og omkring Randers i nogen nævneværdig grad. Det vidner for mig om, at den sammenhængskraft, som udspillet skal give i Danmark, er ren skrivebordspolitik. Den er sikkert udtænkt på et kontor i København, som meget andet i regeringens udspil. Til gengæld har Socialdemokratiet lokalt kæmpet hårdt for at få etableret en naturnationalpark, der splitter mere, end den samler.

Når jeg kritiserer finansieringen, er det fordi, man ikke vil spare, men nedlægge de engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademier og professionshøjskoler i Danmark. Der er en væsentlig forskel. Samtidig er problemet med regeringens plan, at pengene, som skal spares på de engelsksprogede uddannelser, ikke skal blive på uddannelsesområdet, men kan prioriteres til andre områder. Det så vi blandt andet med politiforliget.


Annonce

Det lokale erhvervsliv skriger ikke på flere pædagoger, sosu'er eller lærere. Tværtimod er der brug for flere uddannede specialister fra erhvervsakademier og professionshøjskoler.


I Randers er der i dag gode muligheder for at kunne tage en engelsksproget uddannelse for de unge. En mulighed, der åbner op for, at man kan komme ud i verden, klare sig internationalt og gøre sig attraktiv for virksomhederne i Randers. Erhvervslivet i Randers skriger ikke på flere pædagoger, sosu’er eller lærere. Tværtimod har man her behov for specialister på de uddannelser, som erhvervsakademier og professionshøjskoler udbyder.

Vi skal naturligvis ikke være uddannelsesland for hele verden, hvilket jeg også er glad for, at Socialdemokratiet nu også har indset. Dette var også Venstres tilgang, da vi var i regering. Men vi er nødt til at have lidt realisme ind i den måde, vi ser uddannelserne i Danmark på og særligt i en by som Randers, der også i fremtiden skal være en attraktiv og bredt funderet studieby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce