Annonce
Østjylland

Region Midtjylland hjælper hovedstaden med mobile covid-testhold

Region Midtjylland sender i alt 10 testhold til hovedstaden for at hjælpe med at teste og dermed bidrage til opsporing af smittekæder. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Stor stigning i antallet af covid-smittede i og omkring hovedstaden har fået Region Midtjylland til at sende de første af i alt 10 mobile testhold til København, hvor de skal hjælpe med at opspore smittede.

Regionen: Når det brænder på hos naboen, må man hjælpe. Det er baggrunden for, at Region Midtjylland fredag sendte de første mobile testhold til København, hvor antallet af smittede med covid-19 vokser med bekymrende hast.

De mobile testhold, som navnet antyder, hjælpe med at teste og dermed bidrage til opsporing af smittekæder.


Annonce

Vi fik god hjælp af andre regioner, da vi kæmpede mod smittespredning i blandt andet Aarhus og Silkeborg. Nu er det Region Hovedstaden, der har brug for hjælp, og selvfølgelig kommer vi.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


- Den situation, vi selv stod i for få uger siden, med mange nye smittede hver dag, restriktioner som i foråret og stor usikkerhed er præcis den virkelighed, København står i nu.

- Vi fik god hjælp af andre regioner, da vi kæmpede mod smittespredning i blandt andet Aarhus og Silkeborg. Nu er det Region Hovedstaden, der har brug for hjælp, og selvfølgelig kommer vi, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

10 hold

Den hjælp, Region Midtjylland sender til hovedstaden, består af op til 10 mobile testhold, som hver består af tre personer, nødvendigt testudstyr og et køretøj. De mobile testhold fylder ikke meget og kan umiddelbart flyttes til nye adresser, hvis situationen kræver det.

Det er endnu uvist, præcist hvor længe Region Midtjyllands testhold skal være en del af indsatsen i hovedstadsområdet, men i første omgang er forventningen, at testholdene vender tilbage om en uges tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce