Annonce
Mariagerfjord

Region om folkemødeplaner: God idé, men ingen penge herfra - endnu

Initiativgruppen bag planer om europæisk folkemøde i Mariager lader sig ikke slå ud af et afslag fra Region Midtjylland. Foto: Annelene Petersen
Region Midtjyllands udvalg for regional udvikling sagde enstemmigt nej til at bidrage økonomisk til forundersøgelser af muligheden for at holde et europæisk folkemøde i Mariager. Men initiativgruppen bag er langt fra slået ud.
Annonce

Mariager: Det blev et i hvert fald foreløbigt nej fra Region Midtjylland til gruppen bag planerne om et europæisk folkemøde i Mariager i 2022. Initiativgruppen med blandt andet byrådsmedlem Casper Hedegaard som medlem havde søgt den midtjyske region om 300.000 kroner til hjælp til det forprojekt, som skal klarlægge, hvad det vil kræve at stable et sådant folkemøde på benene.

Mariagerfjord Kommune har allerede spyttet en halv million kroner i kassen, mens Region Nordjylland har bidraget med 200.000 kroner. Men i Region Midtjylland fulgte et enigt udvalg for regional udvikling onsdag administrationens indstilling om at afslå at være med.

- Vi synes bestemt, at selve ideen med folkemødet er spændende, og der var også bred enighed om, at vi sagtens kunne finde på at støtte folkemødet, når der foreligger konkrete arrangementer, som vi kan tage stilling til. Men penge til at finde ud af, om ideen er god, og om den overhovedet kan realiseres, har vi ikke. De begrænsede midler, vi har til at støtte kulturelle begivenheder, skal ikke bruges på forundersøgelser. Det må være op til initiativtagerne selv at finde ud af, hvad der skal ske, og hvad det vil koste, siger Jørgen Nørby (V), der er formand for Region Midtjyllands udvalg for regional udvikling.

Annonce

Optimismen intakt

Afslaget ødelægger dog på ingen måde gå-på-modet og optimismen hos Casper Hedegaard, der er en af ophavsmændene til ideen om at europæisk folkemøde i Mariager.

- Indtil videre er det jo kun udvalget for regional udvikling, som har sagt nej. Ansøgningen skal også igennem forretningsudvalget, som stadig kan indstille til regionsrådet at bevilge pengene, og så må vi jo bare i gang med lidt lobbyarbejde blandt dets medlemmer, inden de mødes tirsdag 10. december, siger Casper Hedegaard.

Et nyt afslag i forretningsudvalget vil dog stadig ikke være tilstrækkeligt til, at han og resten af initiativgruppen overhovedet vil overveje at droppe projektet.

- Under alle omstændigheder fortsætter vi. Også selv om vi skulle ende med at have lidt færre penge at gøre godt med i forprojektet, siger Casper Hedegaard.

Med forprojektet vil man skabe overblik over, hvilken indflydelse folkemødet vil have på kommunen og lokalsamfundet i Mariager, blandt andet i forhold til økonomiske og kulturelle potentialer. Det skal også give klarhed over, hvor mange penge der skal bruges på eksempelvis infrastruktur og administration. Og ikke mindst skal det afdække mulighederne for økonomisk støtte fra dels EU, dels den danske stat.

Endelig vil man undersøge, om der er folkelig og frivillig opbakning til at drive og gennemføre projektet, og om der er opbakning i resten af Danmark og Europa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce