Annonce
Østjylland

Regionen centraliserer nu genoptræning af hjerneskadede

Steen Thomsen (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland. Arkivfoto: Carsten Lundager
Annonce

Læserbrev: Nu har Region Midtjylland desværre centraliseret genoptræning af patienter, der har brug for at være indlagt til genoptræning efter operation for blodprop i hjernen. Det er netop effektueret.


Netop disse patienter har ellers brug for nærhed, da de kun tåler kortvarige men hyppige besøg fra pårørende.

Steen Thomsen (DF), regionsrådsmedlem


Og netop disse patienter har ellers brug for nærhed, da de kun tåler kortvarige men hyppige besøg fra pårørende. Og genoptræningen bliver endda langt dyrere ved at blive centraliseret frem for at ligge lokalt.

Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne foreslog da også, at hjemhospitalerne skulle beholde denne viden, så flest muligt kan være indlagt til genoptræning tæt på pårørende. Hvad der ikke er svært, skal være nært. Og høringssvar advarede da også om, at nærhedsprincippet kunne bringes i fare ved centraliseringen.

Men selvom Socialdemokratiet i deres sundhedsudspil op til valget bedyrede, at de ville prioritere nærhed, valgte de alligevel, sammen med et flertal i regionsrådet, at gennemføre centraliseringen af neuro-genoptræningssenge. V, DF og Kristendemokraterne stemte imod centraliseringen.

Det er OK, at komplicerede operationer foretages centralt. Men stop nu med hele tiden at centralisere alle mulig opgaver som eksempelvis den aktuelle sag, hvor et flertal i regionsrådet desværre centraliserer genoptræning af patienter efter operation for blodprop i hjernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce