Annonce
Østjylland

Regionsdirektøren: - Det er ren jura - vi har intet personligt mod Fredberg

Jacob Stengaard Madsen er direktør med det overordnede ansvar for Region Midtjylland. Han aviser, at direktionen er ude med riven efter det nyvalgte regionsrådsmedlem, Ulrich Fredberg, der som overlæge i Silkeborg flere gange har kritiseret regionens ledelse i forskellige sager. Arkivfoto.

Loven er, som loven er, og den siger, at Ulrich Fredberg som ledende overlæge ikke kan sidde i hospitalsudvalget, fastslår direktøren for Region Midtjylland.

Region Midtjylland: Jacob Stengaard Madsen er regionsdirektør med det overordnede ansvar for Region Midtjylland.

Han kalder sagen om Ulrich Fredbergs påståede inhabilitet for usædvanlig, men fastholder, at der er tale om en rent juridisk vurdering.

Hvornår bliver I i direktionen opmærksomme på, at der kan være et problem med Ulrich Fredbergs habilitet?

- Det gør vi i det øjeblik, Venstres gruppe indstiller ham til at sidde i hospitalsudvalget. Der går der et vurderingsarbejde i gang i vores juridiske afdeling, og vi har i øvrigt også vurderet flere af de andre regionsrådsmedlemmers habilitet.

- I den konkrete sag er konklusionen, at Ulrich Fredberg vil være generelt inhabil i forhold til at sidde i hospitalsudvalget, da han er ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg. Vi har rådført os med Ankestyrelsen, som giver os ret i vores juridiske vurdering, siger Jacob Stengaard Madsen.

Normalt er man inhabil i specifikke sager. Eksempelvis sager, der handler om den afdeling, Ulrich Fredberg er leder for. I mener, han er generelt inhabil. Det virker meget vidtrækkende?

- Ja, det er meget vidtrækkende, det er jeg helt enig i. Jeg kan ikke huske, at jeg har set sådan en afgørelse før, og derfor er det naturligt, at mange spørger, om det nu også kan være rigtigt.

- Men jeg må bare sige, at det jo ikke er mig, der har opfundet de her regler. De står i en lov, og min opgave er at overholde loven, også selv om de berørte ikke bryder sig om det.

- Jeg har ikke den luksus at kunne sige, at det er da også træls, så skal vi ikke bare lade som ingenting? Min opgave er at sikre, loven bliver overholdt. Og så er det i øvrigt regionsrådet, der skal træffe den endelige afgørelse, siger Jacob Stengaard Madsen. (Sagen ventes at komme på regionsrådsmødet 31. januar, red)

Hvis Ulrich Fredberg er generelt inhabil i hospitalsudvalget, så må den logiske følge vel være, at han også er inhabil i regionsrådet, når sagerne fra hospitalsudvalget kommer for der?

- Jeg mener godt, han kan sidde som regionsrådsmedlem, for der kommer jo alle mulige sager for regionsrådet, som ikke har været for hospitalsudvalget først. Så jeg kan ikke se nogen grund til, at han skulle være generelt inhabil som regionsrådsmedlem.

- I første omgang har vi kun vurderet hans rolle i hospitalsudvalget, så jeg kan ikke sige, om han vil være inhabil i sager, der kommer fra hospitalsudvalget, men det vil da være relevant at kigge på, siger Jacob Stengaard Madsen.

I sin rolle som overlæge har Ulrich Fredberg flere gange kritiseret ledelsen i regionen. Handler det her om, at I ikke vil have en mand som ham siddende i maskinrummet?

- Jeg har godt hørt, at nogen mener, at vi skulle have noget imod at få hans ekspertise ind i hospitalsudvalget, og til det kan jeg sige, at det har vi absolut ikke. Tværtimod hilser jeg det velkomment, at flere af vores ansatte stiller op til regionsrådet. Eksempelvis sætter vi stor pris på Jørgen Winthers synspunkter (Jørgen Winther (V) er flerårigt regionsrådsmedlem fra Randers med en baggrund som praktiserende læge, red).

- Vi har ingen særlige interesser i Ulrich Fredberg, det er en ren juridisk vurdering. Vores opgave i direktionen er sådan set bare at finde frem til, hvad der er det rigtige i forhold til loven, og så er resten op til regionsrådet, siger Jacob Stengaard Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce