Annonce
Randers

Regionshospital med nyt tiltag: "Byg" din egen fødselsforberedelse

Nu kan vordende førstegangsforældre selv sammensætte forløbet til fødselsforberedelsen. Foto: Helle Brandstrup Larsen.
Par, der venter det første barn, kan nu selv sammensætte deres fødselsforberedelse på Regionshospitalet Randers. På den måde får de den viden, som de selv synes, at de har brug for, lyder det fra hospitalet.
Annonce

Randers: Er du gravid med dit første barn, kan du nu selv være med til at vælge, hvordan din fødselsforberedelse skal forløbe. Alle gravide førstegangsfødende har nu mulighed for selv at booke og sammensætte deres fødselsforberedelse online på bookingsiden Randersbaby.dk.

Her er fødselsforberedelsen delt op i seks moduler, som den gravide frit kan vælge imellem og sammensætte i et forløb, der matcher hendes og partnerens behov og tid.

- Vi har valgt at dele den traditionelle fødselsforberedelse op i selvstændige moduler, da det giver den kommende familie mulighed for selv at planlægge et forløb, der passer parrets hverdag. Nu kan de vælge, hvilken undervisning de ønsker, og hvornår de ønsker den. Parret kan vælge at deltage i et eller flere moduler, fortæller Lone Neumann, chefjordemoder.

Hun oplyser, at muligheden er skabt, fordi den gængse måde at holde fødselsforberedelse på med fastlagte temaer på faste møder ikke altid passer alle lige godt.

- På den her måde kan parrene selv være med at at bestemme, hvornår de vil høre om hvilke emner. Der har ikke været generel utilfredshed med den almindelige måde at gøre det på, men nogle gange har vi oplevet, at folk har været lidt skuffede over emnet, eller er blevet væk, hvis ikke det lige passede at komme, eller at emnet ikke fængede. Nu bliver forløbet mere individuelt tilpasset, og parrene kan selv mere bestemme, hvornår det passer dem, siger Lone Neumann.

Randersbaby.dk

Alle førstegangsfødende ved Regionshospitalet Randers kan tilmelde sig moduler i fødselsforberedelse på bookingsiden:
Randersbaby. dk.

Tilmelding til modulerne sker ved brug af en kode, som forefindes på siden, samt den gravides NemID.

Det nye bookingsystem erstatter den tidligere traditionelle fødselsforberedelse, hvor alle moduler var sammensat i ét forløb.

Der kan læses mere her www.minrandersbaby.rm.dk

Annonce

Begynder i uge 43

På Randersbaby.dk kan de kommende familier vælge mellem moduler, der blandt andet giver viden om graviditet og velvære, rundvisning på føde- og familieafsnittet, fødslen samt familiens og babyens trivsel.

Siden giver desuden information om modulernes varighed og undervisningsform, der kan være enten klassisk undervisning, hvor jordemødrene fortæller, eller undervisning med øvelser, hvor den gravide og partneren deltager.

- Bookingsiden er let og overskuelig. Al information om fødselsforberedelsens moduler er på én side, hvilket giver et godt overblik over de muligheder, vi har. Det er nemt for os at vurdere, hvilke kurser der er relevante for os, siger 26-årige Camilla Brandstrup Weiss fra Randers, der er førstegangsfødende ved hospitalet.

Jordemødrene på Regionshospitalet Randers har i uge 41 introduceret de førstegangsfødende og deres partner i jordemoderkonsultationen til den nye online booking. I uge 43 kan starter de første hold, der selv har sammensat deres eget fødselsforberedelsesforløb.

- Den gravide og partneren skal føle sig godt klædt på til fødslen og den første tid som familie med den lille baby. Derfor vil vi følge tilfredsheden blandt parrene for den ny bookingside og holdene, som de deltager i. På den måde kan vi justere, hvis der er behov for det, siger Lone Neumann.

- Den gravide og partneren skal føle sig godt klædt på til fødslen og den første tid som familie med den lille baby, siger chefjordemoder Lone Neumann, Regionshospitalet Randers. Foto: Helle Brandstrup Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fire færdselssager i Randers

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce