x
Annonce
Randers

Regionshospitalet er Danmarks bedste til hofteoperationer

Ledende overlæge Michael Tjørnild, Regionshospitalet Randers. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Dagens Medicin giver stort skulderklap til hospitalet i Randers

RANDERS: Regionshospitalet i Randers er danmarksmestre i at operere hofter. Det slår Dagen Medicin fast, når tidsskriftet uddeler 2019-stjerner til landets sygehusafdelinger. Hospitalet scorer førstepladser både hvad angår hoftenære lårbensbrud - brækkede hofter - og hoftealloplastik - isætning af kunstige hofter.

To førstepladser, som naturligt nok glæder ledende overlæge på Regionshospitalet, Michael Tjørnild, som sammen med overlæge Shahin Behzadi står for hospitalets hofteoperationer.

- De to typer operationer er ganske forskellige. De brækkede hofter er typisk akutte, hvilket betyder, at operationerne foregår her-og-nu - hele døgnet. Mens arbejdet med de kunstige hofter er planlagte operationer, hvor der er lidt mere ro på, fortæller Michael Tjørnild.

- I forhold til de brækkede hofter lå Regionshospitalet Randers også øverst på listen sidste år, så vi har været meget spændte på, om vi kunne fastholde vores førsteplads - også fordi netop disse operationer virkelig er i fokus i Randers, siger han.

Annonce
Vi arbejder meget tværfagligt med disse operationer, så både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet personale er dedikerede til, at vi skal være gode - og vi sammen skal trække på vores forskellige faglighed

Michael Tjørnild, ledende overlæge på Regionshospitalet Randers

Flere forklaringer

At regionshospitalet er så dygtige til at operere hofter kan ikke forklares med en enkelt ting.

- Vi arbejder meget tværfagligt med disse operationer, så både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet personale er dedikerede til, at vi skal være gode - og vi sammen skal trække på vores forskellige faglighed. For eksempel har vi ladet os inspirere af Nordsjælland, når vi sørger for, at vores hoftepatienter får børstet tænder inden operationerne. Så enkel en ting betyder, at vi undgår en del unødvendige lungebetændelser. Ligesom vores fysioterapeuter er meget opmærksomme på eventuelle problemer med at synke maden - med samme resultat. I det hele taget brænder al vores personale virkelig for opgaverne, siger han.

En del af æren for Regionshospitalets succes sender Michael Tjørnild også videre til patienternes eget netværk.

- Vi lægger vægt på, at få pårørende til at spille en aktiv rolle, når vi beder dem om at holde øje med, om patienterne får drukket tilstrækkeligt, kommer på toilettet eller for eksempel har feber, fortæller han.

Travlhed kan betale sig

Derudover fremhæver Michael Tjørnild regionshospitalets villighed til at afprøve nye ting.

- Vi lægger vægt på, at det ikke er vigtigt at arbejde hurtigt, så længe arbejdet bliver gjort godt.

Ud over at udløse en gang kaffe og kage på Regionshospitalet, vil de to førstepladser formentlig betyde, at hospitalets gode forslag lettere vil kunne finde lyttende ører i Regionen.

- Ikke at jeg forventer, at vi nu uden videre får en stor pose ekstra penge. Men vi har fået demonstreret for os selv, at nok har vi travlt - men det kan betale sig. Og helt overordnet er jeg meget imponeret over det personale, der arbejder på Regionshospitalet Randers, siger overlægen.

Som derudover stiller en samlet fejring i udsigt, når Dagens Medicin om kort tid udnævner landets bedste sygehuse.

- Og uanset om vi bliver et af de allerbedste hospitaler, har vi noget at fejre: de to førstepladser, vi allerede har fået, sige rhan.

Dagens Medicin

Dagens Medicin blev etableret i 1997 og udkommer i dag i en trykt udgave hver anden uge, samt dagligt med en række digitale udgivelser.

Dagens Medicin uddeler hvert år initiativprisen Den Gyldne Skapel og kårer landets bedste hospitaler i tre kategorier, samt de dygtigste behandlere inden for ca. 71 terapi- og diagnostiske områder.

Målgruppen er de danske læger, og har derudover andre sundhedsprofessionelle, sygehuschefer, politikere og andre beslutningstagere i sundhedssektoren som læsere.

Regionshospitalet Randers er af Dagens Medicin kåret som landets dygtigste til hofteoperationer. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce