Annonce
Randers

Regionshospitalet Randers hædret med pris for ny behandlingsform

Susanne Hass modtog på vegne af Pilonidal teamet, Fælleskirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers, Region Midtjyllands Smartpris for behandling af cyster ved injektion af fedtceller. Foto: Rune Borre-Jensen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland
Pilonidal teamet, Fælleskirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers, har fået regionens Smartprisen 2019 for ny behandling af cyster med fedtceller.

Randers: Region Midtjylland har givet Smartprisen 2019 til Pilonidal teamet, Fælleskirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers, som har opnået gode resultater med behandling af cyster ved injektion af fedtceller.

Regionshospitalet Randers har inspireret af behandlingen af en helt anden patientgruppe på Aarhus Universitetshospital taget en ny behandlingsform for kompliceret pilonidal sygdom – en lidelse med dannelse af bylder og senere cyster og fistelgangsystemer i kløften mellem balderne – i brug.

Den nye behandling består i at høste fedtceller på patientens mave, som derefter transplanteres ind i fistlerne.

Fedtcellerne indeholder gode vækst- og helingsfaktorer, som får fistlerne til at lukke sig.

Teknikken er indtil videre afprøvet på seks patienter med gode resultater.

- Teamet bag løsningen vinder prisen, fordi de hurtigt har taget ny inspiration og viden til sig og straks omsat det til en helt ny løsning. Det er et imponerende eksempel på nytænkning til gavn for patienterne. Med nytænkning, vilje og mod har teamet skabt en behandlingsmulighed, der hjælper en gruppe patienter, som ellers har haft lange og svære forløb, siger regionsråds- og priskomitémedlem Dorte West (V) om løsningen fra Randers.

Ud over æren følger der en check på 25.000 kroner med til prisvinderne. Pengene kan eksempelvis bruges på et fagligt arrangement på den prisvindende arbejdsplads.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce