Annonce
Randers

Regionshospitalet Randers tester ny digital krystalkugle - håber på færre genindlæggelser

Regionshospitalet Randers skal teste et nyt digitalt værktøj, der blandt andet skal hjælpe med at undgå genindlæggelser. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Regionshospitalet er med i et nyt projekt sammen med datavirksomheden Systematic, der ved hjælp af kunstig intelligens skal være med til at nedbringe antallet af genindlæggelser og forudsige behovet for sengepladser.

Randers: Kunstig intelligens og machine learning er gammelkendte metoder inden for datalogien. I disse år bruges disse metoder i høj grad til at udvikle værktøjer, der kan forudsige fremtiden. Blandt andet i forhold til sundhedssektoren, hvor vil have fordel af at kunne forudsige for eksempel hvilke patienter, der er i risikozonen for genindlæggelse, og hvor mange sengepladser, der er brug for. En slags digital krystalkugle, der gør det lettere at være på forkant med planlægningen.

Et af de firmaer, der arbejder med udviklingen af den slags digitale værktøjer, er Systematic fra Aarhus, der sammen med Region Midt udvikler på en løsning, der kaldes Columna Patientflow. Denne løsning testes om kort tid på Regionshospitalet Randers.

- Det vil være en stor hjælp, hvis systemet kan gøre os opmærksom på patienter, som risikerer komplikationer og genindlæggelse, for så kan vi planlægge behandlingen derefter og sørge for, at patienten får den rette støtte i hjemmet efterfølgende. Løsningen kan på ingen måde erstatte lægefaglige vurderinger, men det vil være et godt værktøj til at understøtte vores arbejde og måske synliggøre uhensigtsmæssige patientforløb, siger Bjarke Johannesen Bruun, overlæge og speciallæge ved Intern Medicin på Regionshospitalet Randers, i en pressemeddelelse fra Systematic.

Viden baseret på data

Hidtil har man på Regionshospitalet Randers tilrettelagt patientforløb ud fra forventninger og erfaring. Men Columna Patientflow baserer sig på historiske data fra flere års indlæggelser på afdelingerne, og giver således et mere præcist billede.

Regionshospitalet Randers er ifølge pressemeddelelsen det første sted i Danmark, hvor en så avanceret løsning tages i brug. Det er planen, løsningen skal testes fra engang i efteråret og frem til februar. /cak

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce