Annonce
Randers

Regionshospitalet Randers vinder pris

Susanne Hass modtog på vegne af Pilonidal teamet, Fælleskirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers, Region Midtjyllands Smartpris for behandling af cyster ved injektion af fedtceller. Pressebillede
Samarbejde om KOL-patienter og behandling af cyster med fedtceller udløser priser.

Randers: Region Midtjyllands Smartprisen gik i år til Pilonidal teamet på Fælleskirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Randers, som, inspireret af behandlingen af en helt anden patientgruppe på Aarhus Universitetshospital, har taget en ny behandlingsform for kompliceret pilonidal sygdom – en lidelse med dannelse af bylder og senere cyster og fistelgangsystemer i kløften mellem balderne – i brug.

Den nye behandling består i at høste fedtceller på patientens mave, som derefter transplanteres ind i fistlerne. Fedtcellerne indeholder gode vækst- og helingsfaktorer, som får fistlerne til at lukke sig.

Teknikken er indtil videre afprøvet på seks patienter med gode resultater.

- Teamet bag løsningen vinder prisen, fordi de enormt hurtigt har taget ny inspiration og viden til sig og straks omsat det til en helt ny løsning. Det er et imponerende eksempel på nytænkning til direkte gavn for patienterne. Med nytænkning, vilje og mod har teamet skabt en behandlingsmulighed, der hjælper en gruppe patienter, som ellers har haft lange og svære forløb, siger regionsråds- og priskomitémedlem Dorte West (V) blandt andet om løsningen fra Randers.

Initiativpris går til Medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmeplejen i Skive og Viborg Kommuner, der sammen har udviklet "KOL-behandlingsplanen", der er en individuel plan for KOL-patienter, der af kognitive årsager ikke kan stå for egen behandling eller reagere, når de første symptomer på forværring viser sig.

Ud over æren, så følger der en check på 25.000 kroner med til modtagerne af Initiativprisen og Smartprisen. Pengene kan bruges på udvikling, eksempelvis et fagligt arrangement på den prisvindende arbejdsplads.

Anni Bastrup Jensen, Kirsten Lynderup og Betina Lodberg Jensen modtog på vegne af Medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmesygeplejerskerne i Skive og Viborg Region Midtjyllands Initiativpris for forbilledligt samarbejde om KOL-patienter. Pressebillede
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Annonce