Annonce
Østjylland

Regionsrådet skærer 40 millioner kroner af busdriften

De regionale busruter står over for en markant besparelse de kommende år. Arkivfoto: Lars Rasborg

Der er besparelser på den regionale busdrift på vej. Står det til Regionsrådet kan det ikke gå hurtigt nok.

Østjylland: Der skal spares 40 millioner kroner på den regionale finansiering af kollektiv trafik, og det skal helst ske i en fart. Det vedtog Regionsrådet i Region Midtjylland tirsdag 20. marts. Kun SF og Enhedslisten stemte imod.

Administrationen går nu i gang med at udarbejde den endelige plan for, hvordan og hvornår besparelserne skal indfases. Det ligger dog allerede nu fast, at de senest træder i kraft fra budgetåret 2021.

- Alle kommuner har tidligere været hørt, og vi fortsætter nu dialogen for at finde de bedst mulige løsninger. Men det ændrer ikke ved, at der skal findes tilpasninger i det regionale rutenet hurtigst muligt, siger formand for Regionsrådet Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Politisk prioritering

Den regionale busdrift finansieres af budgettet til Regional Udvikling, hvor også penge til blandt andet kulturelle tiltag, erhvervsfremme, jordforurening og sikring af rent drikkevand findes. Busruter, der ligger inden for kommunegrænserne, finansieres af de enkelte kommuner.

Det samlede budget for Regional Udvikling er på cirka 616 millioner kroner, og heraf bruges der, som det er lige nu, cirka 343 millioner kroner til kollektiv trafik.

Formanden for Udvalget for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), fremhæver derfor, at beslutningen om at spare på busdriften er et spørgsmål om politisk prioritering.

- Vi skal også hjælpe de tusindvis af familier, der lever med forurenede grunde. Det kan vi ikke, hvis udgifterne til kollektiv trafik får lov til at fortsætte den nuværende udvikling, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce