Annonce
Randers

Regnskoven: Genbank på finansloven

Randers Regnskovs genbank burde komme på finansloven, mener både regnskovens folk og to folketingsmedlemmer. Her ses kurator Ole Sommer Bach ved en af projektets store frysere til opbevaring af genmateriale. Arkivfoto: Lars Rasborg

To lokale folketingsmedlemmer arbejder på at skabe gehør for at få Randers Regnskovs genbank finansieret af staten. Arbejdet med at bevare arter er vigtigt for fremtiden, mener de.

Randers: Randers Regnskovs arbejde med at bevare dyrearter for eftertiden i en stor genbank er af så stor vigtighed, at det bør komme på finansloven.

Det mener Randers Regnskovs folk selv, og nu er to lokale folketingsmedlemmer gået med på ideen og vil arbejde for at skaffe penge på Christiansborg til genbankens eksistens.

- Vi laver jo meget her i Randers Regnskov ved siden af at drive zoologisk have. Meget af det, vi går og gør, har faktisk en samfundsafsmittende effekt, og derfor mener vi, at sådan noget som genbankens arbejde kunne høre fint hjemme på finansloven, siger kurator i Randers regnskov, Ole Sommer Bach.

Randers Regnskov har søgt om at få to millioner kroner årligt til drift og udvikling af biobanken.

Annonce

Fremme i skoene

Attraktionen har sammen med Randers Kommune investeret mere end 20 millioner kroner i etablering af biobanken med nedfrosset genetisk materiale, der ses som et af de væsentlige redskaber i det fremadrettede bevaringsarbejde.

Biobanken indgår allerede i en række nationale og internationale partnerskaber omkring forskning og bevaringsarbejde, ligesom Randers Regnskov fortløbende arbejder med at udvikle konceptet i overensstemmelse med internationale anbefalinger.

De to lokale folketingsmedlemmer, der har vist interesse for at fremme projektet, er DF'eren Claus Kvist Hansen og Venstrepolitikeren Michael Aastrup Jensen. Begge kalder det et spændende arbejde, som de mener burde finansieres med penge fra staten.

- Jeg har været til møde i Randers Regnskov om genbanken, og det var ualmindeligt spændende. Man må sige, at folkene bag det her er virkeligt fremme i skoene, og det vil jeg gerne være med til at støtte. Så jeg afsøger mulighederne på Christiansborg for at se, om det er noget, der kan findes penge til, siger Claus Kvist Hansen.

Render ministrene på dørene

Også Michael Aastrup Jensen bakker op:

- Jeg har også været ude at se genbanken og fryserne og synes, at det er et fantastisk spændende projekt. Og et vigtigt projekt, både set ud fra et forskningsmæssigt og også et klimamæssigt aspekt, siger Michael Aastrup Jensen.

Han har også taget sagen med på sit arbejde i Folketinget:

- Jeg render alle ministrene på dørene og får også mange positive tilbagemeldinger på det. Der er en fælles forståelse for, at det er vigtigt at få bevaret arter, så vi kan sikre fortiden for fremtiden. Men om der er penge til det, er jo en anden sag, men jeg forsøger at finde flertal for det, siger Michael Aastrup Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce