Annonce
Randers

Regnskoven sikrer sig endnu mere rigtig regnskov

Sergio Pacinotti, gartner i Randers Regnskov, kan andet end at passe planter. Han spiller også en habil saxofon. Og det gør han tre gange på strøget i Aarhus for at tjene penge til mere jordkøb i Ecuador. Foto: Brian Olsen Rasmussen

Randers Regnskov har jule-indsamlet penge frem til den 24. december og er allerede i fuld gang med at opkøbe mere uberørt regnskov i Ecuador.

RANDERS: Randers Regnskov startede julemåneden med at sætte gang i en penge-indsamling. Målet var 150.000 kroner inden juleaften - og da kalenderen sagde en 24. december, kunne Brian Olsen Rasmussen og Asser Øllegaard, der stod i spidsen for indsamlingen, glæde sig over en konto med 162.000 kroner.

- Det betyder, at vi kan føje 62 hektar til de 1350 hektar regnskov, vi allerede har købt, siger Brian Olsen Rasmussen, der er fotograf og udstillingsleder i Randers

Omregnet til fodboldbaner betyder det, at Randers Regnskov vil føje 62 til sine nuværende 1891 baner.

- Og vi er allerede gået i gang med opkøbet i Ecuador. Alle de penge, vi har samlet ind, går til at købe regnskov. Udgifter til administration, advokatbistand og tilsvarende betaler regnskoven af andre midler.

Annonce

Vores regnskov huser således alle de store, sydamerikanske katte som for eksempel jaguarer. Her er tapirer, navlesvin - og mange forskellige abe-arter. Bare for at nævne nogle få af vores regnskovs-dyr

Brian Olsen Rasmussen, udstillingsleder og fotograf, Randers Regnskov
Så er der larver som snacks: Sofie Olsen Rasmussen, Mads Bo Pedersen, Jonas Pedersen og Brian Olsen Pedersen gnaskede løs på Facebook live og tjente 1200 kroner ind til jordopkøb. Foto: Randers Regnskov

Flest dyrearter

Randers-junglen ligger i Bigai-området i Ecuador, som er kendt for at være det sted i verden, hvor flest dyrearter lever side om side. Klos op ad en stor nationalpark, som Randers-junglen dermed hjælper med yderligere at skærme mod omgivelserne.

- Vores regnskov huser således alle de store, sydamerikanske katte som for eksempel jaguarer. Her er tapirer, navlesvin - og mange forskellige abe-arter. Bare for at nævne nogle få af vores regnskovs-dyr, siger Brian Olsen Rasmussen.

For at indsamle penge til sit seneste regnskov-opkøb har medarbejderne i Randers Regnskov grebet dybt i fantasien.

- Vores gartner har spillet saxofon på Strøget i Aarhus, vi er nogle stykker, der har spist larver - og alt muligt andet - for sponsorbeløb. Randers Taekwondo Klub har taget sponserede armbøjninger i den gode sags tjeneste. Og vi har med stort held udloddet oplevelser som dyrepasser for en dag og fotokurser. Vi lokkede også med auktioner over forskellige foredrag - uden den store succes: Det er helt overvejende enkeltpersoner, der har bidraget til, at vi kom i mål.

Randers Taekwondo Klub svedte i julemåneden over armbøjninger i bestræbelserne på at samle penge til mere regnskov. Foto: Brian Olsen Rasmussen .

Vores egen jungle

At Randers Regnskov har valgt at købe sin egen stump jungle i det sydamerikanske land, skyldes ganske enkelt et ønske om helt konkret at kunne se, hvad pengene fra Randers er gået til.

- Vi kunne have støttet eksisterende organisationer, som givetvis også gør et godt stykke arbejde. men på den her måde kan vi fortælle præcist, hvad vores indsamlede midler er gået til.

Brian Olsen Rasmussen er også overbevist om, at Randers Regnskov vil gentage sin indsamlingssucces på et senere tidspunkt.

- Måske næste december, så vores indsamling igen kan følge julekalenderen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce