Annonce
Randers

Regnskovens sjældne skildpadder stadig forsvundet: Der er kun hanner tilbage

De burmesiske stjerneskildpadder fra Randers Regnskov er nu blevet så store, at de kan kønstestes. Genrefoto: Shutterstock

Det er nu lidt over en måned siden, at tre ekstremt sjældne skildpadder ved højlys dag blev stjålet fra Randers Regnskov.

Randers: - Det er forfærdeligt. De er ufatteligt sjældne.

Sådan lød det i begyndelsen af november fra en noget bedrøvet dyrepasser i Randers Regnskov. Tre burmesiske stjerneskildpadder var blevet stjålet midt i åbningstiden.

Nu er der gået en måneds tid, og regnskoven må fortsat se langt efter de forsvundne skildpadder.

- Skildpadderne er desværre stadig væk. Der var otte, og vi har fem tilbage, så det er jo næsten en halvering, direktør i Randers Regnskov Henrik Herold til TV2 Østjylland.

De i alt otte sjældne skildpadder skulle bruges i et verdensomspændende avlsprojekt, så dyrepasser Kristian Sørensen frygtede tilbage i november, at tyveriet ville få store konsekvenser.

- De er for små til, at vi kan kønsteste dem, så vi aner ikke, hvilke køn vi har tilbage, eller hvilke køn de har fået. Men det ville da være ret katastrofalt, hvis de har taget de tre hunner, der var, ud af de otte, sagde dyrepasseren dengang til TV2 Østjylland.

Siden er skildpadderne vokset, så man nu kan se, hvilket køn de fem resterende skildpadder har.

- Vi ved nu, at de fem, vi har tilbage, er hanner, siger Henrik Herold til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Man er meget glad for hanner i avlsprojektet. Så nogle af dem bliver sendt ud i det europæiske avlssamarbejde, og vi får nogle hunner tilbage. Så avlsprojektet er ikke standset og heldigvis havde de jo ikke magt, som de havde agt, for de tog jo ikke dem alle sammen.

Hos Østjyllands Politi er de stadig er i gang med efterforskningen af skildpadde-tyveriet.

- Vi har ingen tekniske beviser i form af overvågningsbilleder, så derfor hører vi stadig meget gerne fra vidner, der har set noget, siger Michelle Husum, der er politikommissær ved Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Et par vidner har allerede været forbi politiet, men der er ikke kommet oplysninger frem, som har ført til opklaring af sagen, lyder det.

Direktøren for Randers Regnskov formoder dog, at tyveriet var bestilt og gisner om, at skildpadderne nu befinder sig langt væk et andet sted i verden.

- Skildpadderne koster 15-20.000 kroner stykket, så jeg tror, det er et bestilt tyveri, siger Henrik Herold til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Hvis jeg kunne sende en bøn til dem, der har stjålet dem, så er det: Pas dog for pokker godt på dem, for de fortjener det bedste af det bedste.

Østjylland Politi kan hverken be- eller afkræfte, at tyveriet var bestilt, eller at skildpadderne er blevet solgt videre.

Tyvene fik formentlig fat i skildpadderne ved at sparke et hul i hegnet ind til buret. Det vides dog ikke med sikkerhed, da der ikke er videoovervågning ved skildpaddeburet. Foto: TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce