Annonce
Randers

Regnskovsværter er blevet kendisser: - Vi har slet ikke vænnet os til at blive genkendt

Coronaværterne Asser Øllgaard og Brian Rasmussen, der blev lands- og verdenskendt, da de sendte live fra Randers Regnskov under nedlukningen af landet, bliver nu genkendt af store og små. Det betyder rigtig mange selfies i løbet af en dag. Her med Mikkel og Malte Larsen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Store og især små lyser op, når de i Randers Regnskov får øje på Asser Øllgaard og Brian Rasmussen, der er blevet lands- ja, verdenskendt, da de sendte live på Facebook hver dag under corona-nedlukningen. Og berømmelsen er ikke steget de to til hovedet, tværtimod er de meget ydmyge omkring det.

Randers: Går man en tur med Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov, gennem etablissementet, lyser øjnene op på især børnene, når de får øje på regnskovsfolkene.

- Nej, se, det er dem fra Facebook, lyder det ofte, og de to berømtheder er da også søde til at standse op, snakke med børnene og lade forældrene tage billeder.

- En dag kan man gå gennem regnskoven helt hen til Hyænesletten, uden at nogen genkender os, andre gange må vi stoppe op 20 gange. Det er ikke rigtig gået op for os endnu, at vi er blevet så kendte, lyder det fra Asser Øllgaard og Brian Rasmussen.

Annonce

De fik ideen om at nå ud til gæsterne gennem livesendinger på regnskovens facebook-side, da landet lukkede ned på grund af coronakrisen.

Og dét må man sige: Det var ret godt set. For i dag giver det bonus, at de har bedt børnene om at komme på besøg, når landet åbnede op igen.

Perfekt timing

Det tog Randers Regnskov omkring 10 år at få 35.000 følgere på Facebook, men på kun 10 dage under corona-nedlukningen at nå de 100.000.

- Der er ingen tvivl om, at produktet har været godt, men timingen var også perfekt. Jeg kaldte på militæragtig vis folkene ind til ledermøde klokken 22, efter Mette Frederiksen 11. marts lige havde lukket landet ned. Det var en torsdag, og søndag hørte jeg om ideen med at sende biologi-undervisning live fra regnskoven. Mandag sendte de. Heldigvis var der rigtig mange skolelærere over hele landet, der fik øje på os og brugte det i undervisningen, siger Henrik Herold.

Det plejer ellers at være ham, der bliver genkendt, når der er gæster i etablissementet, men hans kendis-effekt blegner ved siden af Asser Øllgaards og Brian Rasmussens, der har fået hele landet, ja, og folk fra blandt andet USA, Portugal, Belgien og Australien til at skrive sig op som jungleagenter. 3500 jungleagenter er der nu i en fordelsklub, hvor det koster 100 kroner at blive medlem, men pengene får de retur via pølser og is med mere, når de aflægger besøg i attraktionen.

Annonce

Tur i fødselsdagsgave

Rigtig, rigtig mange børn har ønsket sig i fødselsdagsgave at komme en tur til Randers, for at se nærmere på Randers Regnskov.

- Jeg talte med en af jungleagenterne, en dreng fra Frederiksberg, der havde ønsket sig en tur hertil i førdselsdagsgave, og han og hans familie havde taget toget og skulle overnatte to gange. Han mødte også Asser og Brian, og da jeg spurgte ham, om han syntes, at det var fedt at være her, sagde hans far, at ja, nu var det, efter drengen havde hilst på coronaværterne, lyder det med stolthed fra direktøren.

- Det rører da mit gamle hjerte. At et projekt som dette, der er drevet af vilje, begejstring og  stor frygtløshed, lykkedes så godt. Det kræver mod, for du aner jo ikke, hvordan det ender, når du går i gang med at sende live, der var tusindvis af spørgsmål, det har været "learning by doing" hele vejen, siger Henrik Herold.

Rent teknisk er der optaget med en Iphone, og så er der tilkøbt udstyr til at holde det stabilt - det har kostet cirka 6000 kroner. På stativet sidder der to batterier, klæbet på med tape.

- Ja, der manglede lige lidt vægt til at holde det nede, og det er typisk Brians måde at ordne tingene på, lavpraktisk, men det fungerer perfekt, griner Asser Øllgaard, der er ham med de store armbevægelser, som på en måde minder om en kloning af Sebastian Klein og Bubber. På den gode måde, forstås.

- Ja, skriv det, dét er bare så rigtigt, griner Brian Rasmussen, som er ham, der virker lidt mere tilbageholdende, i hvert fald, når der filmes. Det er også ham, der styrer kameraet.

- Men det er også ham, der er Jørgen Clevin og ham, der står for morgengymnastikken, indskyder Asser.

Annonce

Bedste kammerater

De er bedste kammerater, også privat, og det er kemien mellem dem, der gør, at det hele fungerer og spiller , når de sender live. De kender hinanden utrolig godt, og de arbejder utroligt godt sammen, lyder det fra dem.

De er også blevet kendt for at turde at tage fat på de lidt mere tabuagtige emner.

- Ja, det er ikke de der kødløse ting, vi beskæftiger os med. Vi har talt om sex, tissemænd, bakterier, lort og død, og det er dét, der gør det så skidespændende., siger Asser Øllgaard.

Da det var på sit højeste med live-sendingen, fik regnskoven tilsendt omkring 500-700 tegninger hver eneste dag.

- Ja, vi har et hav af hval-tisssemænd på to meter hængende, lyder det fra coronaværterne og finder straks et eksempel frem, hvor en pige har tegnet en hvalpenis og farvelagt den i alle regnbuens farver.

- Jeg talte med en dame, der fortalte mig, at gåturene med børn og bedsteforældre aldrig mere ville blive de samme som før udsendelserne fra regnskoven. For hendes søn havde proklameret, da han hørte en solsorte-han synge: "Ved du hvad den synger, mor? Den synger, jeg vil ha' seeeex", griner direktøren.

Annonce

Vil redde verden

Mens coronaværterne ikke så tit bliver genkendt uden for Randers Regnskov, så må man love for at de bliver det under kuplerne.


Vi har et hav af hval-tisssemænd på to meter hængende.

Asser Øllgaard og Brian Rasmussen


- Ja, vi er dem, der er kendt for at tale om dyret den knogleædende snotblomst-orm og to meter lange hval-tissemænd. Er det ikke fedt, spørger de to og mener det i ramme alvor, selv om de alligevel slår en skraldlatter op.

For stolte af al den biologi-undervisning, al den viden, der har ramt landets børn, er de. Og de har fået mottoet "Biologi er bedre end magi" ud over rampen, i en grad, så der er mødt børn op i regnskoven, der har skrevet det på deres t-shirts.

- Det er så fedt at være en del af. For det, vi allerhelst vil, er jo at redde verden. Det er det, Randers Regnskov er sat i verden for, lyder det fra de to live-værter og deres boss.

Mandag var en almindelig dag i Randers Regnskov, hvor antallet nåede op på et par tusinde. Regner det, kommer der 1000 ekstra. Men det er der plads til, også så alle corona-restriktionerne overholdes, for der er mange kvadratmeter under kuplerne.  Foto: Lone Hammer Sørensen
Mange af børnene udbryder, at de kender Asser Øllgaard og Brian Rasmussen, når de ser dem. Og som man kan se på ansigtsudtrykkene hos brødrene Elias og Markus Laursen på henholdsvis otte og seks år, så er coronaværterne altså ret seje. Foto: Lone Hammer Sørensen
Brødrene her og deres forældre har set live fra Randers Regnskov hver dag under nedlukningen. Det reddede det hele lidt, lyder det fra moren til drengene på 11, otte og fem år, Asger, Villum og Hugo Bertelsen fra Rødovre. Foto: Lone Hammer Sørensen
Asser Øllgaard og Brian Rasmussen har ikke helt vænnet sig til at blive genkendt som berømtheder. De har heller ikke fået mere i løn, lyder det fra direktør Henrik Herold, selv om han gerne giver de to jungleagenter en stor del af æren for, at det vrimler til med gæster for tiden. Foto: Lone Hammer Sørensen
Kø til at komme i Randers Regnskov. Faktisk er etablissementet blevet anmeldt til politiet to gange, fordi nogle gæster fejlagtigt har troet, at der kun måtte være 50 gæster ad gangen. Men der må være flere tusinde, og politiet er da også kørt igen uden anmærkninger. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce