x
Annonce
Randers

Rejsegilde i eftertragtet bygning: 16 af 18 lejligheder er solgt

Den største penthouselejlighed, der i øvrigt er solgt, lagde midlertidigt gulv til rejsegildet i "Chr. R. Huset". Foto: Mathias Fredslund Hansen

"Chr. R. Huset", Vestervold 4, knejser nu med en ekstra etage, og en rejsegildekrans er hejst. Kun to lejligheder er tilbage i byggeriet, der er revet væk lang tid inden, det står klar til indflytning 1. februar 2019.

Randers: Uden at der på nogen måder skal gå noget fisefornemt fru Hyacinth i det, så kiggede håndværkerne lige en ekstra gang, da der var dækket op til rejsegilde på ombygningen af "Chr. R. Huset" på Vestervold 4 i Randers onsdag.

Rejsegilder plejer jo at være stående uden for, med en håndbajer og pølser. Denne gang var der lagt midlertidigt gulv, så der kunne sidde 70 indendørs dækket op med porcelænstallerkener med guldkant. Menuen var alt godt fra Italien, og der var vin, øl og sodavand til de cirka 70 indbudte håndværkere, samarbejdspartnere med flere.

- Når man skal gøre noget, kan man lige så godt gøre det ordentligt. Og vi plejer at have rejsegilde, hvor vi sidder indendørs og får maden leveret udefra, lød det fra ejeren af bygningen, Ole Brøndum Jensen, byggefirmaet Domesta, Viborg.

Elevatoren, var ikke kommet i stand endnu, så man kunne kende folk på formen, når de fire etager var forceret. Dem, der var i god form, sprang hen og gav værten, Ole Brøndum Jensen, hånden og sagde pænt goddag, mens dem, der ikke var, holdt sig lidt i baggrunden, til de havde genvundet pusten og ansigtskuløren.

Annonce
Når Domesta gør noget, kan det lige så godt blive gjort ordentligt, er mottoet. Derfor rejsegilde indendørs med alt godt fra det italienske køkken. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Kender folkene på pladsen

Ole Brøndum Jensen ejer, sammen med svigersønnen Thomas Brøndum Hovendahl, Domesta, og de to sætter en ære i at kende folkene på pladsen, og de lærer de mange navne udenad.

- Vi gør en dyd ud af at lære folkene at kende. Og vi plejer altid at have en fantastisk god stemning på pladsen. Det betyder meget, når vi lige skal have noget lavet færdig en fredag eftermiddag, jamen, så bliver det også lavet færdig, siger Ole Brøndum Jensen, der er blevet ret glad for Randers. Han har ikke på noget punkt fortrudt, at han og svigersønnen valgte at ombygge i Randers, selv om det er første gang, at Domesta har opgaver i Jylland.

- Nej, det har jeg ikke fortrudt et øjeblik. Faktisk er vi på udkig efter en ny opgave her. Som, hvis alt går vel, bliver dobbelt så stor som den her opgave, siger Ole Brøndum Jensen, men vil ikke afsløre mere, før der bliver skrevet kontrakt.

Der er bygget en ekstra etage på det gamle møbelhus, så nu kan ådalsudsigten nydes i en helt ny vinkel for Randers-borgere. Foto: Mathias Fredslund Hansen

6,5 millioner kroner

Han og svigersønnen kører Domesta efter devisen om, at tingene skal være i orden. Derfor bruges der også lokal arbejdskraft, og det takkede blandt andet Erik Truel Skovrup fra firmaet Albyg for.

- Vi vil gerne sige tusinde tak, fordi vi har måttet være med til det her. Vi er bare et bette firma og har i de 25 år, vi har været til, aldrig været i nærheden af en opgave som den her. Det har været vildt spændende at være med til, lød det fra Erik Truel Skovrup, der også opfordrede til et trefoldigt leve, og så det lange, for huset.

Der er brugt arbejdskraft udefra også. Tyske håndværkere står for at lave sto, det er en facadepuds, og så er den ekstra etage på fjerde sal lavet i Thy.

De tre penthouselejligheder, der får et fantastisk view enten over ådalen eller byen, blev hurtigt solgt. Den største er på 226 kvadratmeter, med elevator lige til døren, parkeringsplads i kælderen samt en 50 kvadratmeter stor, klinkebelagt altan. Pris: 6,5 million kroner.

Den billigste koster 1.895.000 kroner.

Der er kun to lejligheder tilbage nu. De ligger midt i byggeriet.

Hygge mellem håndværkere. Foto: Mathias Fredslund Hansen
De, der havde noget med byggeriet at gøre, var inviteret med til rejsegilde. Som man kan se her, får lejligheden fint lysindfald. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Rejsegildet er et kærkommet pusterum i byggeri. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Øl og pølser blev erstattet af italienske specialiteter med øl, vin og vand til. Foto: Mathias Fredslund Hansen
At byggefirmaet Domesta er et familieforetagende ses ved, at alle giver et nap med, også de yngste. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce