Annonce
Randers FC

Rejser coronaen med på træningslejren som blind passager? En test i lufthavnen kan sende Randers FC i problemer

Randers FC har før været i Belek for finpudse vinterformen. Her ses Björn Kopplin på en tidligere tur til Tyrkiet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Corona-udfordringer og rejserestriktioner får ikke Randers FC til at overveje aflysning af turen til tyrkiske Belek i begyndelsen af februar. En stikprøvetest i lufthavnen kan ende i kaos, men den risiko er de villige til at rejse med i den kronjyske lejr.

Fodbold: Tyrkiet er hvert år et turistmål for mange danskere, men i en tid med corona kræver selv de mest gængse destinationer en tur på Udenrigsministeriets hjemmeside for at tjekke de lokale indrejserestriktioner.

En ny praksis for turister, og en ny virkelighed for de fodboldklubber, der i massevis søger til tyrkiske Belek i vintermånederne for at komme til varmere klima og bedre fodboldbaner.

Randers FC er blandt de danske klubber, der flere gange har foretrukket Tyrkiet som træningslejrens vinterdestination, og trods en ny coronabølge over Europa overvejer klubben ikke at aflyse.

Annonce

- Som situationen er nu, tager vi afsted, og det er vi helt trygge ved. Vi er gode til at lave den lukkede boble, der skal til, og det har vi også mulighed for på hotellet i Belek, så det er jeg ikke bekymret for. Men selvfølgelig følger vi nøje udvikingen her i landet og i Tyrkiet, fortæller Randers FC-sportsdirektør, Søren Pedersen.

Aflysning i Sønderjyske

Hos Superligakonkurrenterne i Sønderjyske har de en anden vurdering af situationen, og derfor aflyste de tidligere på ugen deres planlagte tur til Tyrkiet.

De skulle have været i Belek i omtrent samme periode som Randers FC, men sønderjyderne har vurderet coronaens uforudsigelig for risikabel at rejse med og har dermed flyttet træningslejren til Vildbjerg lidt udenfor Herning.

Der er dog adskillige andre danske klubber, der stadig har et ophold i Belek i kalenderen. Fra Superligaen er det OB og Vejle, mens også en række klubber fra landets næstbedste række forventer at rejse til Belek.

For et år siden var corona-pandemien netop årsag til, at Randers FC valgte at droppe et udlandsophold i vinteropstarten, men ifølge Søren Pedersen har endnu et år med virussen iblandt os, gjort det nemmere at navigere på den forsvarlig måde.

- Vi ved noget mere om corona nu end for et år siden, men hvis der kommer anbefalinger, som fraråder rejser til Tyrkiet, er situationen en anden. Det skal selvfølgelig være sikkerhedsmæssigt forsvarligt, men smitterisikoen herhjemme må jo også siges at være høj, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Spænding i lufthavnen

I Udenrigsministeriets rejseregler findes intet, som forhindrer rejser til Tyrkiet. Folk med et gyldigt corona-pas eller en negativ PCR-test indenfor 72 timer inden indrejse kan frit rejse til landet.

Indrejserestriktioner Tyrkiet

Rejsende til Tyrkiet fra Danmark skal uanset rejseform – fly, færge, bil eller bus - fremvise et af følgende dokumenter:

- Officiel dokumentation for færdigvaccination. Det vil sige, at der er gået mindst 14 dage siden 2. vaccination.

- Officiel dokumentation for tidligere smitte med Covid-19. Gyldighedsperioden er 28-180 dage. Det vil sige, at indrejse kan ske fra dag 28 til 6 måneder (180 dage) efter testdatoen.

- Negativ PCR-test udført indenfor 72 timer før indrejse.

- Negativ antigentest (hurtigtest) udført indenfor 48 før indrejse.

Der kan dog opstå en situation i den tyrkiske lufthavn, som kan ende med at sende træningslejren i corona-kaos. Man kan nemlig blive tilfældigt udvalgt til en PCR-test.

Efter prøvetagningen i lufthavnen får den rejsende lov at fortsætte til rejsemålet, men skulle testen vise sig at være positiv, vil den smittede samt nære kontakter blive pålagt 14 dages isolationskarantæne på en selvvalgt adresse.

- Vi er bekendt med risikoen, men vi tester lige inden, at vi tager afsted, så det vil undre mig meget, hvis vi kan blive testet positive i lufthavnen. Vi skal i hvert fald være yderst uheldige, fastslår Søren Pedersen.

Men hvis en fra Randers FC bliver prikket ud og tester positiv i lufthavnen i Tyrkiet, er I så sikre på, at I ikke alle sammen defineres som nære kontakter efter bustur og flyrejse?

- Jeg er ikke 100 procent klar over, hvordan de definerer en nær kontakt i Tyrkiet, men jeg ved, hvordan vi definerer det i Danmark, og det er jeg helt tryg ved, lyder det.

Annonce

Satser på fuldt hold

Alle i Randers FC-truppen og den øvrige stab er vaccinerede, men det er som bekendt ikke en garanti mod smitte.

Udbryder der smitte i Randers FC-truppen kort før afrejse, kan der opstå problemer i at få alle med på turen, men den tid, den bekymring.

- Vi håber, at vi kan få alle med, og kan vi ikke det, så finder vi den bedst mulige løsning, lyder det fra Søren Pedersen.

Randers FC har tegnet alle nødvendige forsikringer i forhold til corona-situationen, så der er mulighed for økonomisk kompensation, hvis turen mod forventning ikke kan gennemføres.

Annonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Leder For abonnenter

Bussen mellem Randers og Aarhus: Et skridt i en rigtig retning, men Midttrafik er på ingen måde i mål

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce