Annonce
Randers

Rekord-mange Tradiumelever til DM i Skills

Sara Kloster stiller op for Tradium i Randers ved DM i Skills på detailområdet. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen

Fem håndværkerspirer fra Tradium deltager i den landsdækkende konkurrence i april.

RANDERS: Når erhvervsskoleelever fra hele landet mødes i Arena Næstved den 4.-6. april for at konkurrere om årets danmarksmesterskab i deres respektive fag - DM i Skills - stiller Tradium fra Randers med sit hidtil største DM-hold.

- Vi har fået fem elever med i konkurrencen - og en enkelt elev, der stiller op i et demonstrationsfag. Det er rekord for os, fortæller Kirja Thomsen, der er kommunikationschef hos Tradium.

Og Tradium har stolte traditioner ved danmarksmesterskaberne at leve op til: Klejnsmed Svend Borup Christoffersen vandt som Tradium-elev DM-guldet to gange i træk i 2017 og 2018.

De fem Tradium-elever, der i april skal forsøge at gøre kunststykket efter, er Andreas Østergaard Poulsen, flisemurer, Axel Lundorff, klejnsmed - samt Rasmus Dahl Jørgensen, Martin Rosenbum og Sara Kloster fra detailområdet. Derudover er Tradium repræsenteret på lager-uddannelsen uden for konkurrencerne.

Annonce

Vi har fået fem elever med i konkurrencen - og en enkelt elev, der stiller op i et demonstrationsfag. Det er rekord for os

Kirja Thomsen, kommunikationschef hos Tradium
Andreas Østergaard Poulsen deltager i DM som flisemurer. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen

Ingen SOSU'er

Social- og Sundhedsskolen i Randers har også tidligere deltaget i DM-finalerne, men er ikke med i år.

- Og det er ærgerligt. Men vi var igennem en række indledende konkurrencer i lokalområdet. Og det lykkedes os altså ikke at kvalificere os til Næstved, lyder det fra skolen.

Udvælgelsen af DM-deltagerne er i øvrigt en lidt rodet affære, fortæller Peter Skautrup, der er pressechef hos arrangørerne af konkurrencen, Skills Denmark.

- Nogle steder afholder man lokale og regionale "semifinaler", andre steder udvælger man sine deltagere på anden vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce