Annonce
Østjylland

Rekordkvartal for Djurslands Bank

Lars Møller Kristensen opfordrer erhvervslivet til at sætte mere gang i hjulene.

Forrygende første kvartal for Djurslands Bank - resultat før skat stiger med 87 procent.

Annonce

NORDDJURS: Kvartalsregnskabet for årets første tre måneder i Djurslands Bank viser et pengeinstitut i topform - med et resultat før skat på 31,9 millioner kroner i plus - det bedste første kvartalsregnskab i bankens historie og lig med en stigning på hele 87 procent.

Et fortsat højt aktivitetsniveau i årets første kvartal af 2017 betyder, at Djurslands Banks forretninger med kunderne har været fortsat stigende og en medvirkende årsag til det flotte resultat. Bankens forretningsomfang er steget med 22,1 procent i forhold til første kvartal 2016, hvilket også kan aflæses ud af bankens netto rente- og gebyrindtægter, der stiger med 3,8 mio. kr. - fra 71,6 mio. kr. i 1. kvartal 2016 til nu 75,4 mio. kr. i 2017.

Det glæder bankdirektør Lars Møller Kristensen, at væksten i udlånet fra slutningen på 1. kvartal 2016 til samme kvartal i 2017 er på 7,7 procent. En vigtig udvikling for banken og bankens indtjening i 1. kvartal af 2017.

Nøgletal


  • Udlån: Vækst i udlån fra 31.03.16 til 31.03.17 på 7,7%. Vækst i gennemsnitlig udlån på 2,6%
  • Indlån: Vækst i indlån fra 31.03.16 til 31.03.17 på 29,2%. Vækst i gennemsnitlig indlån på 20,6%
  • Netto rente- og gebyrindtægter stiger med 3,8 mio. kr. (+5,3%).
  • Omkostninger stiger med 5,5 mio.kr. (+11,4%), heraf 4,1 mio. kr. til øgede it-omkostninger.
  • Basisresultat på 21,4 mio. kr. - er bedre end forventet for 1. kvartal 2017.
  • Nedskrivninger på udlån udgør en indtægt på 0,8 mio. kr. mod en udgift på 7,8 mio. kr. i 1. kvartal 2016.
  • Positive kursreguleringer på 9,6 mio. kr. - en fremgang på 8,0 mio. kr. i forhold til 1. kvartal 2016.
  • Banken fastholder forventningerne om et basisresultat for året i niveau 70-85 mio. kr.
  • Kapitalprocent på 17,3% - solvensbehov opgjort til 12,1%.
Annonce

Boligmarkedet i fremgang

Boligløsningernes Bank

Det fortsatte lave renteniveau betyder, at der fortsat er godt gang på boligområdet i hele bankens markedsområde. Det giver en øget aktivitet på antallet af bolighandler, mange nye boligudstykninger men også om- og tilbygninger. Den lave rente betyder samtidig, at det stadig kan betale sig for mange kunder at omlægge deres realkreditlån.

Lars Møller Kristensen fortæller, at den fortsatte høje aktivitet på boligområdet betyder, at Djurslands Bank har haft en tilfredsstillende vækst i udlånet til boligfinansiering og realkreditformidling. Både i forhold til bankens bestående kunder men også over for det stigende antal kunder, der vælger Djurslands Bank som deres nye bank.

- Vi oplever, at boligkøbere henvender sig til os, fordi vi giver kunderne et hurtigt svar, når de har fundet deres drømmebolig. Bankens rådgivere har meget fokus på at give boligkøberne svar inden for en kort tidsfrist. Vi mærker, at det er en konkurrencefordel, at kunderne altid kan få direkte kontakt til deres rådgiver. Dette giver en høj kundetilfredshed hos bankens nuværende kunder, og det spreder sig som ringe i vandet, og betyder, at også nye kunder henvender sig til os, når der skal handles bolig, siger Lars Møller Kristensen.

Kundetilgangen er derfor fortsat på et meget højt niveau. Lars Møller Kristensen er meget tilfreds med tilgangen af nye kunder.

- Djurslands Bank havde i 2016 en rekordhøj tilgang af nye kunder, og den kurve fortsætter nu ind i 2017. Det er meget glædeligt og understreger, at bankens strategi med at være en personlig bank bærer frugt.

Annonce

Sæt gang i hjulene

Den øgede efterspørgsel efter udlån på privatkunde-området gør sig ikke tilsvarende gældende, når banken ser på udlånet på erhvervsområdet. Generelt har de lokale erhvervsvirksomheder det godt og der er en god optimisme indenfor de fleste erhverv. Det er meget positivt og banken oplever derfor, at flere virksomheder gennem de senere år har konsolideret sig.

Bankdirektør Lars Møller Kristensen kunne godt ønske sig, at flere virksomheder omsatte den positive stemning i yderligere vækst og nye erhvervsinvesteringer. "Vi har meget fokus på lokalområdets behov for vækst og nye arbejdspladser, så hvis der er virksomheder, der har planer om at medvirke aktivt hertil, kan de bare henvende sig i Djurslands Bank. Vi låner gerne ud til sunde og rentable projekter, så vi er klar". Lars Møller Kristensen understreger samtidig, at banken og dens medarbejdere gør meget for at deltage i diverse fora og møder, hvor "lokal vækst" er på dagsordenen. For som erhvervsbank deltager banken gerne med såvel viden som kapital til den sunde vækst.

Lars Møller Kristensen fortæller, at hele erhvervsområdet er et særligt fokusområde for banken: - Vi vil gerne opfattes som erhvervsbanken på Djursland med en stærk profil, hvor erhvervslivet kender banken, og at vi bakker op om den lokale vækst. Det er dog ikke kun på Djursland banken har fokus på erhvervsområdet. Banken kan også glæde sig over, at den de senere år har fået flere erhvervskunder i hele Aarhus-området.

Med baggrund i det realiserede resultat for 1. kvartal fastholdes forventningerne til året med et basisresultat (før nedskrivninger, kursreguleringer og skat) for 2017 i niveauet 70 til 85 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce