Annonce
Østjylland

Rekordoverskud i Grenaa Havn

CEO Henrik Carstensen (tv) og bestyrelsesformand Bent Hansen (th) kunne præsentere et rekordoverskud i Grenaa Havn. Foto: Fokus Foto, Niels Åge Skovbo.
Ud af en omsætning på 59 millioner leverede Grenaa Havn A/S et overskud på 15 millioner kroner i 2018.
Annonce

Grenaa: Grenaa Havn har i 2018 præsteret det klart bedste resultat i havnens historie. Det var beskeden mandag formiddag på havnens generalforsamling.

Overskuddet skal primært bruges til investeringer i at gøre havnen endnu mere konkurrencedygtig.

Ud af en omsætning på 59 millioner leverede Grenaa Havn A/S et overskud på 15 millioner kroner i 2018. Omsætningen var samtidig otte millioner kroner større end året før. De nøgletal blev præsenteret på generalforsamlingen i Grenaa Havn A/S, der blev afholdt på Kystvejens Hotel i Grenaa.

Havnens CEO (direktør), Henrik Carstensen, er da også rigtig glad for resultatet:

- Jeg er megastolt - ikke mindst på vegne af mine medarbejdere, der med en dedikeret og super professionel indsats har skabt så flot en bundlinje. Vi har udviklet os inden for alle vores syv kerneforretningsområder - ikke mindst når det gælder stacking, som er vedligeholdelse og oplægning af borerigge og skibe. Her har vi for alvor fået et gennembrud, som blandt andet manifesterede sig ved, at Mærsk Drilling i 2018 valgte Grenaa Havn som stedet, hvor en af verdens største borerigge, Mærsk Inspirer, skulle gennemgå et stort vedligeholdelsesarbejde.

To nye bestyrelsesmedlemmer

I forbindelse med generalforsamlingen sagde bestyrelsen farvel til to medlemmer og goddag til to nye.

Vagn Hundebøll og Claus Wistoft ønskede ikke at genopstille.

De to nye bestyrelsesmedlemmer er Anne Bjerrekær, direktør for Det Grønne Museum, og Carsten Plougmann Andersen, tidligere topchef i Mærsk-koncernen og i dag engageret i en række bestyrelsesposter samt ejer af konsulentfirmaet C. PLAN Consultants.

Annonce

140 millioner til lokale virksomheder

Også Grenaa Havns bestyrelsesformand, Bent Hansen, er begejstret:

- Grenaa Havn har nu for alvor bevist, at vi har styrkepositioner, som er unikke – det er det suverænt bedste resultat i havnens historie et markant udtryk for, siger han og fortsætter:

- Arbejdet med boreriggen skabte ordrer for 400 millioner kroner – heraf gik ikke mindre end 140 millioner kroner til vores netværk af kompetente, lokale virksomheder fra Grenaa og Djursland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce