Annonce
Randers

Rene tænder forebygger hjerteproblemer

Tandplejer Mariane H. Sørensen og centersygeplejerske Marianne Rasmussen sætter fokus på god mundhygiejne hos ældre. Det kan i sidste ende redde liv. PR-foto

Tandbørsten er faktisk en slags hjertestarter for især den ældre del af befolkningen.

Randers: Dårlig mundhygiejne kan føre til alvorlige sygdomme som lungebetændelse eller i værste fald et hjertestop. Det forklarer Mariane H. Sørensen, der er tandplejer for ældre borgere i Randers Kommune, hvor hun desværre jævnligt ser eksempler på dette.

- En dårlig mundhygiejne kan resultere i smerter og fejlsynkning, og bakterierne fra mundhulen kan være direkte årsag til lungebetændelser og i værste fald til hjertestop. Derfor plejer jeg at omtale tandbørsten som en hjertestarter, når jeg underviser, fortæller Mariane H. Sørensen i en pressemeddelelse.

Sammen med sine kolleger i Omsorgstandplejen underviser hun medarbejderne på kommunens ældrecentre i god tandpleje og brug af den effektive hjertestarter; tandbørsten.

Annonce

Færre lungebetændelser

På ældrecenteret Åbakken har Omsorgstandplejen i samarbejde med personalet lavet en mundplejeplan for hver eneste beboer på centeret.

- Det har været rigtig godt. Personalet er blevet inddraget i processen, og de føler sig trygge ved at overtage den daglige tandpleje herefter. Det er ikke noget, der tager mere tid i personalets hverdag - nu ved de bare, hvad de skal gøre for bedst at forebygge sygdomme med god tandpleje, fortæller centersygeplejerske Marianne Rasmussen.

Arbejdet med mundplejeplaner til beboerne på ældrecenteret startede efter sommerferien 2018, og indtil videre har der været langt færre tilfælde af lungebetændelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce