Annonce
Randers

Den første i verden: Rengøringen på Regionshospitalet Randers har fået svanemærke-certifikat

Hospitalsdirektør Jonas Dahl udtrykte stolthed over, at medarbejderne på sygehuset endnu engang har sat Randers positivt på landkortet. Til højre er det leder af serviceafdelingen Dorte Baarup. Foto Helle Brandstrup Larsen
Som den første i verden af sin slags har serviceafdelingen på Regionshospitalet Randers fået et svanemærke, et certifikat, som dokumenterer, at rengøringen ikke bare foregår under hensyntagen til skrappe miljøkrav. Kvaliteten af rengøringen er også i top.

Randers: I indbydelsen til den lille højtidelighed i forhallen ved indgang A stod der, at Regionshospitalet som det første hospital i hele Norden havde opnået Svanemærket for rengøringen. Det blev gentaget af en stolt hospitalsdirektør Jonas Dahl, da han holdt tale, men så fik direktør for Miljømærkning Danmark Martin Fabiansen ordet og påpegede, at det var alt for beskedent.

- I er de første i hele verden, slog han fast.

Uanset hvad kan man i hvert fald kalde medarbejderne i serviceafdelingen for pionerer, og Jonas Dahl undlod heller ikke at understrege, at initiativet og ideen til projekt svanemærkning var kommet fra afdelingen og medarbejderne selv.

Annonce

- Men i ledelsen har vi bakket fuldt op om arbejdet, og jeg er stolt over endnu engang at kunne kunne deltage i en begivenhed, hvor medarbejdere fra vores hospital sætter Randers på landkortet, sagde Jonas Dahl med henvisning til, at det blot er en måneds tid siden, at hospitalskøkkenet blev nomineret til Køkkenprisen, som gives til landets bedste øko-køkken.

Tre og en halv kilometer toiletpapir

Dorte Baarup, der er leder af serviceafdelingen og som sådan har stået i spidsen for svanemærke-projektet, glædede sig også over, at svanen nu endelig havde foldet sig ud.

- Men undervejs har den flere gange lignet en grim ælling, sagde hun, da hun berettede om de to års hårdt arbejde, som er gået forud for onsdagens overrækkelse af certifikatet.

Dorte Baarup havde masser af verbale roser til sine medarbejdere, som hver især under hele forløbet har arbejdet målrettet og bidraget med ideer.


Sidste gang, jeg besøgte jeres hospital, handlede det også om jeres indsats for bæredygtighed. Her hersker en ganske særlig ånd,så nu glæder jeg mig til at se, hvor I slår den næste bæredygtige milepæl i jorden.

Anders Kühanu, regionsrådsformand (S)


- Nu har vi ikke blot fået bevis på, at vi arbejder bæredygtigt. Som sidegevinst har vi fået et bedre arbejdsmiljø og er i det hele taget blevet mere bevidste om, hvad vi går og foretager os i det daglige, sagde hun og nænvte som eksempel, at man flere steder, hvor der har været to affaldsspande, har fjernet den ene og således både sparet medarbejderen for at skulle tømme to halvfyldte, men også reduceret forbruget af de plastikposer, som sættes i spandene.

Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, overrækker svanemærkecertifikat til leder af serviceafdelingen på Regionshospitalet Randers, Dorte Baarup. Foto: Helle Brandstrup Larsen

- Videre kan jeg fortælle, at hospitalet her hver dag bruger tre og en halv kilometer toiletpapir. Det siger noget om vigtigheden af at købe rigtigt ind, sagde Dorte Baarup.

Annonce

Ikke blot ord fine ord

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S) var også mødt op til markeringen af serviceafdelingens bedrift. Han påpegede blandt andet, at regionsrådet er på vej med sin første bæredygtighedsstrategi nogensinde og nævnte i den forbindelse, at randerssygehuset endnu engang har vist sig at være på forkant.

- Sidste gang, jeg besøgte jeres hospital, handlede det også om jeres indsats for bæredygtighed.  Her hersker en ganske særlig ånd,så nu glæder jeg mig til at se, hvor I slår den næste bæredygtige milepæl i jorden, sagde Anders Kühnau.

Martin Fabiansen glædede sig på vegne af Miljømærkning Danmark over for første gang at kunne overrække Svanemærke-certifikatet til en sygehusrengøring.

- Og man skal huske på, at certifikatet her fortæller, at her bruger man ikke bare store og flotte ord. Nej, der er handling bag ordene, sagde han, inden han overrakte certifikatet til Dorte Baarup.

Hun takkede og styrede derefter lige hen til den søjle i forhallen, hvor hun i forvejen havde sørget for, at der var et søm at hænge certifikatet op på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce