Annoncørbetalt indhold

Reparation af MacBook: Kan det betale sig?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Hvis din MacBook går i stykker, har du to muligheder: køb en ny eller få den repareret. Generelt bør vi i højere grad vælge at reparere vores elektronik frem for at købe nyt – det er bedre for miljøet, og i langt de fleste tilfælde vil du også selv spare penge på det.

Annonce

Det første skridt er at finde en god og pålidelig reparatør, som har erfaring med Apple-produkter, og som tilbyder den reparation, du har brug for. Har du brug for en MacBook-reparation, har Telerepair dygtige reparatører med erfaring i reparation af MacBooks, iPhones og meget mere, og de tilbyder blandt andet skift af skærm, harddisk, batteri og tastatur.


Er du i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig for dig at få din ødelagte MacBook repareret, bliver du nødt til at spørge dig selv: Hvor gammel er din computer? Hvor meget kommer det til at koste? Og hvor lang levetid vil den have efter reparationen?


Reparation af gammel eller ny MacBook 

Lige meget hvilken type reparation der er tale om, skal du tænke over, hvor gammel din MacBook er. Er den kun 1-2 år gammel, vil det stort set altid kunne betale sig at få den repareret, og er den 3-5 år gammel, kan det ofte betale sig – her skal du især tænke over omfanget af reparationen, og hvilken levetid du kan forvente efter reparationen, som du kan læse mere om nedenunder.

Er din MacBook 5 år eller ældre, kan det sjældent betale sig at få den repareret, næsten lige meget hvor stor skaden er. Risikoen for, at der opstår andre problemer efter reparationen, er relativt stor, og derfor er det ofte en bedre investering at købe en ny, når modellen er så gammel.


Pris på reparationen 

Om det kan betale sig at få repareret sin MacBook eller ej, kommer selvfølgelig i høj grad an på, hvor meget reparationen kommer til at koste. Noget af det dyreste er at skifte skærmen, og her vil det i de fleste tilfælde godt kunne betale sig. Forestil dig, at du har givet 15.000 eller mere, da du købte din MacBook – hvis du skal give 5.000 kroner for en reparation af skærmen, er det godt givet ud i forhold til at skulle købe en ny.

Skal du dog have repareret mere end en enkelt ting, kan den samlede pris løbe op. Her bliver det relevant at kigge på reparationsprisen sammenlignet med alderen på din MacBook og vurdere, om det kan betale sig i det lange løb – og det kan det i de fleste tilfælde godt, hvis den kun er nogle år gammel.


Forventet levetid efter reparation 

Som vi har nævnt, kan alderen på MacBooken have indflydelse på, om det kan betale sig at reparere frem for at købe nyt. Og det hænger tæt sammen med, hvor længe du forventer, den holder en god ydeevne bagefter. Jo ældre den er, jo større risiko er der for, at du skal reparere noget nyt på den, efter du har fået repareret den skade, der er sket. Hvis du forventer, at den ikke har lang tid tilbage, er det måske ikke relevant at reparere den i stedet for at købe en ny.

Det viser, hvor svært det er at svare på, om det kan betale sig at reparere en MacBook. Som med alt andet elektronik er der flere elementer i spil som alder på produktet og omfanget af skaderne, men i de fleste tilfælde, for eksempel i tilfælde af en flækket skærm, et sløvt batteri eller nogle ødelagte knapper, kan det sagtens betale sig at sende den til reparation. Og hvis ikke det kan betale sig, kan du stadig gøre noget godt for miljøet – sælg din ødelagt MacBook til opkøbere, der sætter dem i stand og sælger dem videre, eller se, om du kan finde et tilbud, hvor du indleverer din gamle MacBook og får rabat på den nye.


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.