Annonce
Læserbrev

Replik på Kenney Ranker Hansens indlæg i Amtsavisen 13. maj

Læserbrev: Det er med stor glæde, at jeg kan konstatere, at der er nogen uden for frivilligrådet, der interesserer sig så meget for vores arbejde, at man læser referater og bilag fra vore møder. Kenney Ranker Hansen, som i øvrigt selv sad i frivilligrådet i en periode for 10-15 år siden, kommenterer i avisen frivilligrådets sammensætning og dets arbejde med uddeling af frivilligpuljen.

Kenney er dog kritisk på en række punkter, hvor han tydeligvis har misforstået nogle afgørende sammenhænge:

1. Han mener ikke, at der er unge mennesker nok i rådet, og at de "gamle" i rådet står i vejen for yngre kræfter. Vi kan slet ikke blive uenige om, at der burde være flere unge i rådet, men der er til gengæld ikke nogen ældre, som står i vejen for det - der mangler ganske enkelt yngre kandidater, når der er valg. Til gengæld kan jeg afvise, at fordelingen af midler er uretfærdig som følge af medlemmernes tilknytning til ansøgerne. Det har vi stor opmærksomhed på i rådet.

2. Kenney anfører endvidere, at nogle af Røde Kors’ ansøgninger er fejlplaceret i gruppen af "andre foreninger". Nej, Røde Kors som forening er samlet placeret under "andre foreninger", fordi deres forskellige aktiviteter spreder sig over tilbud til såvel udsatte børn, børnefamilier, voksne og ældre. For eksempel har man en gruppe ældre kvinder, der strikker og hækler ting, som sendes ud til udsatte børn og familier forskellige steder i verden.

3. Det anføres endvidere, at vi har indstillet for stort et beløb til ældreområdet, men sagen er den, at frivilligpuljen består af i år 206.500 kroner, som skal fordeles på ansøgere fra alle områderne. Ekstraordinært har voksen-plejeudvalget i år udmøntet 50.000 ekstra, og disse er øremærket ensomhed blandt ældre. Men samlet set er det altså netop velafbalanceret, når der er indstillet 111.000 til ældreområdet.

Slutteligt anfører Kenney, at en ansøgning fra en organisation, der hedder Fit for Kids, burde have været tilgodeset - men frivilligrådet har den holdning, at vi kun støtter foreninger, som har enten hjemsted eller en lokalafdeling i Norddjurs Kommune. Vi vil ikke sende penge til et kontor i København, som så derovre fra skal gøre en frivillig indsats her. Det giver ikke mening.

Jeg håber, disse kommentarer giver en bedre forståelse for de indstillinger, som frivilligrådet har afgivet til voksen-plejeudvalget

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce