Annonce
Randers FC

Reportage fra nederlaget i Herning: Ny plan, samme sang

Simon Piesinger sparkede Randers FC i front efter 54 minutter, men 13 minutter senere viste måltavlen 2-1 til FC Midtjylland. Foto: Scanpix
Randers FC skiftede fra 4-4-2 til 4-3-3 i jagten på den blot anden sejr nogensinde ude over FC Midtjylland. Det var heller ikke langt fra, men det endte, som det plejer, når Randers FC gæster Herning. Hjemmeholdet vandt 2-1. Randers FC får dog chancen for at tage tredjepladsen tilbage på søndag i Brøndby.
Annonce

Herning: For første gang siden nederlaget i Lyngby for næsten to måneder siden måtte Randers FC mandag aften gå fra banen som tabere.

Med en sejr på 2-1 stoppede FC Midtjylland den flotte stime, og dermed er Randers FC halvvejs igennem grundspillet placeret på en fjerdeplads i Superligaen.

Det var dog med en vis bitterhed, at Randers FC-bussen forlod parkeringspladsen uden for MCH Arena. Holdet kom ni minutter efter pausen foran 1-0 på en scoring af Simon Piesinger, og selv om FC Midtjylland vendte billedet med to hurtige scoringer, formåede Randers FC at presse på i slutfasen og skabte chancer nok til, at det kunne have givet et point.

Men det endte, som det plejer, når Randers FC gæster Herning. Med et nederlag.

Kampen i tal

Superligaen, 13. spillerunde

FC Midtjylland - Randers FC 2-1 (0-0)

0-1 Simon Piesinger (54.)

1-1 Mikael Anderson (57.)

2-1 Jens-Lys Cajuste (67.)

Randers FC (4-3-3): Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Mikkel Kallesøe, André Rømer, Frederik Lauenborg (46. Vito Hammershøy-Mistrati) - Marvin Egho, Alhaji Kamara (71. Mathias Nielsen), Emil Riis (78. Tosin Kehinde).

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Kevin Conboy, Benjamin Stokke, Kasper Høgh

Advarsler: Nicolas Madsen, FC Midtjylland. Alhaji Kamara og Emil Riis, Randers FC.

Dommer: Jakob Kehlet

Tilskuere: 7.410 på MCH Arena.

Cheftræner Thomas Thomasberg havde valgt at skifte formation fra den vante 4-4-2 til 4-3-3.

Det var uden Saba Lobjanidze, der ikke var blevet sin skade kvit og måtte se til fra tribunen. I stedet sendte Randers FC det tunge artilleri frem i frontlinjen. Alhaji Kamara fik sin første kamp fra start i Superligaen og var flankeret af den normale angrebsduo Emil Riis og Marvin Egho, der indtog positionerne som kantspillere i den nye opstilling.

Ret hurtigt stod det klart, at planen var at spille bolden hurtigt op til de tre fysisk stærke angribere, som skulle forsøge at tage kampen op med hjemmeholdets forsvarskæde.

Rent offensivt lykkedes den plan dog ikke i første halvleg. FC Midtjylland virkede godt forberedte på de mange lange bolde, og derfor fik de forreste folk sjældent tid og plads til tage boldene ned.

Annonce

Spag første halvleg

Når Randers FC en sjælden gang forsøgte at spille bolden op langs jorden, savnede afleveringerne præcision og endte for ofte i fødderne på en modstander.

Heller ikke dødboldene, som Randers FC har været så farlige på i denne sæson, formåede for alvor at skabe problemer for hjemmeholdet før pausen.

Alhaji Kamara fik enkelt god mulighed efter en halv time, da Johnny Thomsen spillede ham fri i feltet med et hovedstød, men Erik Sviatchenko fik med et skulderskub bragt Randers FC-angriberen ud af balance, inden han fik afsluttet.

Defensivt lykkedes planen til gengæld fint for Randers FC. Et par tværspasninger i feltet og et langskud fra Alexander Scholz forbi mål var, hvad hjemmeholdet før pausen formåede at skabe af uro i Randers FC-organisationen, hvor Emil Riis og Marvin Egho hele tiden trak tilbage for at hjælpe midtbanen.

Annonce

Dødbold igen igen

Var første halvleg en taktisk og låst affære, kom der til gengæld lys i fyrværkeriet efter pausen.

Et langskud fra Emil Riis og en afslutning i feltet med tåspidsen fra Marvin Egho sendte de første advarselskud, inden Simon Piesinger for alvor tændte håbet, da han efter 54 minutter sparkede bolden i kassen efter et hjørnespark. Det var østrigerens første mål i Superligaen og den tiende scoring i sæsonen på dødbolde fra Randers FC.

Det kunne have været begyndelsen på den helt store sensation, hvis Randers FC havde fået mulighed for at stikke til FC Midtjylland i kontrafasen. Men dertil nåede vi aldrig. Tre minutter senere gled Awer Mabil, som Björn Kopplin havde sit hyr med, til baglinjen og slog et fladt indlæg til en helt fri Mikael Anderson ved bagerste stolpe.

Annonce

Dyre afbrændere

1-1 og begyndelsen på en dårlig periode for Randers FC, der i de efterfølgende minutter kom til at stå på flade fødder.

Det blev straffet, da den unge svenske Jens-Lys Cajuste fik for meget tid og plads til at sparke bolden i mål fra distancen. Han havde dog også heldet på sin side, da afslutningen tog hælen på Erik Marxen og ændrede retning.

Målet slog ikke Randers FC ud. Holdet formåede i de sidste 20 minutter at flytte spillet frem på FC Midtjyllands banehalvdel, og chancerne kom. Men to dårlige afslutninger fra indskiftede Tosin Kehinde og et frisparksforsøg over mål fra Simon Piesinger i kampens overtid beseglede skæbnen for Randers FC.

Holdet kan dog tage tredjepladsen tilbage, hvis de er i stand til at slå Brøndby på udebane på søndag i næste spillerunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce