Annonce
Randers HH

Reportage fra Randers HH's sæsonpremiere: Drengene blev til mænd, men pointene udeblev

Tobias Degn lavede syv kasser for Randers HH, men led ligesom resten af sine holdkammerater i perioder under, at gæsterne fra Aars HK havde overtaget når det gjaldt både muskler og centimeter i højden. Foto: Annelene Petersen
Med blot fire seniorspillere i truppen spiller Randers HH for at overleve i 2. division. Pointmæssigt kom den mission mislykket fra land, men spillemæssigt var det en lovende præstation af de kronjyske talenter mod en af oprykningsfavoritterne fra Aars HK.

Randers: Godkendt.

Det var ordene, der gik igen blandt størstedelen af tilskuerne, da de på vej ud af hallen evaluerede Randers HH's indsats i sæsonpremieren i 2. division mod Aars HK.

Med til historien hører selvfølgelig, at langt de fleste af de cirka 250 fremmødte var familiemedlemmer eller venner til Randers HH-spillerne, hvilket naturligt nok lægger en dæmper på de mest kritiske røster.

For der var grund til kritik undervejs. Særligt i forsvarsspillet i første halvleg, men når man kun taber 26-29 til en af oprykningsfavoritterne, er det svært at være alt for pessimistisk.

Særligt taget i betragtning af, at der kun var tre seniorspillere med fra start - en fjerde dukkede op i pausen, mens resten af holdet bestod af U19-spillere. Heraf fem førsteårs.

- Vi står med en virkelig ærgerlig følelse over, at det ikke blev til mere, men drengene viser jo, at de allerede nu er blevet til mænd. Der er ikke noget at sætte på deres præstation. De kæmper helt vildt, siger Kim Johansen, cheftræner for Randers HH.

Annonce

Kampen i tal

Randers HH - Aars HK 26-29 (15-18)

Randers HH: Tobias Degn 7, Mathias Olsen 4, Emil Jørgensen 4 (3), Mads Roed 3, Simon Baun 3, Emil Kristoffersen 2, Martin Vemmelund 1, Søren Enøe 1, Mathias Jessen 1.

Udvisninger: Randers HH 2, Aars HK 5.

Dommere: Ivan Meic og Jeff Riegels.

Tilskuere: Cirka 250.

Næste kamp: Lørdag 28. september på udebane mod Nørre Djurs HK.

Elendigt forsvarsspil

På forhånd havde cheftræneren her i avisen givet udtryk for, at han var rimelig fortrøstningsfuld i forhold til sine spilleres evne til at forsvare. Det var målene, han var bekymret for, hvordan skulle komme.

Den fornemmelse blev fuldstændig vendt på hovedet de første 30 minutter. Boldene blev hamret ind i begge ender i et helt vildt tempo.

Otte spillere fra Randers HH kom på tavlen, hvor særligt Simon Baun udmærkede sig i gennembrudsspillet i starten, mens Tobias Degn også havde skruet skudarmen rigtigt på.

Ingen kunne dog finde ud af at dække op. Mængden af åbne chancer til Aars var praktisk talt lig med antallet af angreb, så boldene peb om ørerne på 18-årige Simon Andersen i målet. To redninger blev det til i første halvleg.

- Vi spiller helt fantastisk angrebsspil, men i forsvaret får vi slet ikke tacklet. Vi mangler måske et par redninger, men vi har ikke noget forsvar. De scorer jo bare ind over stregen hver gang, og så har de ham højre backen, der flækker dem ind, siger Kim Johansen og uddyber.

- Det var slet ikke godkendt. Vi taber vores mand-mand-dueller og hænger efter hver gang. Så er der nogle af de unge knægte, som prøver at tage håbløse chancer ved at skyde frem, og så pisser de lige igennem. Det er dyre lærepenge i en kamp, hvor vi ellers godt kunne have nuppet point, siger Kim Johansen.

Tappet for kræfter

Problemerne blev særligt udtalt i de sidste minutter før pausen, hvor gæsterne udnyttede et par offensive og defensive fejl til at åbne et forspring på tre mål.

I samme periode dukkede en mand mere op på kronjydernes bænk i form af Mads Larsen, som er tidligere målmand i Hornbæk. Han kunne ikke lige nå frem til kampstart på grund af arbejde, men han gik direkte ind mellem stængerne i anden halvleg.

Derudover gik Kim Johansen offensivt til værks i forsvaret, hvor holdet fik besked på at tage gæsternes fintestærke venstre back helt ud af spillet med en klassisk mandsopdækning helt oppe ved midterlinjen.

- Han var ikke deres målfarligste spiller, men hver gang han gik mand-mand kunne vi ikke holde ham. Det gjorde, at der altid blev trukket en mand, og så kunne deres højre back nemt stige til vejrs helt urørt. De krydsede os jo fuldstændig af før pausen, så det var et forsøg på at tage farten ud af deres angreb, forklarer Kim Johansen.

Det lykkedes også trods startvanskeligheder, hvor et par tabte bolde gav Aars et forspring på fem mål kort inde i halvlegen.

I stedet for at lade sig knække af modgangen rykkede de unge randrusianere tættere sammen i forsvaret, mens de - omend noget hakkende - formåede at holde trit med gæsternes måltotal.

Det var tydeligt at se, at det i den grad kostede kræfter at lukke af defensivt, hvilket resulterede i langsommere angrebsspil med langt flere afleveringer til siden.

I slutfasen var der ikke mere end et par mål mellem de to hold, men to tabte bolde, der blev straffet med kontrascoringer, lukkede kampen.

Og så kunne en af tilskuerne på glimrende vis opsummere Randers HH's indsats, da han midt i sit brokkeri blev afbrudt af konen for at blive mindet om, at der skulle siges noget pænt om kampen.

- Der er helt sikkert udviklingspotentiale, lød det knastørre svar. Sagt med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce