Annonce
Sport

Reportage: Moderklubberne chokerede sommersløve Randers FC

Jubel hos moderklubberne efter chokscoringen ti minutter inde i opgøret. Målet blev sat ind i af Jonas Mogensen fra Vorup. Foto: Annelene Petersen

Randers FC var alvorligt på hælene i opvisningskampen mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Først et kvarter før tid fik Emil Riis udlignet moderklubbernes tidlige føringsmål.

Randers: Fodbold i juni dufter, i hvert fald på danske baner, mest af grillpølser, fadbamser og hyggesnak på tribunerne.

Jo jo, trænerne taler om vigtigheden af at få spillet holdet sammen, laver lidt taktiske justeringer her og der og har døren stående åben for, at de udvalgte kan spille sig nærmere eller længere væk fra en startopstilling. Men rigtig intenst bliver det sjældent, når Superligaholdene liner op til testkampe forud for den nye sæson.

Det var heller ikke sådan, at man onsdag aften på Bionutria Park sad med en stemning, der mindede om dét, der venter, når Randers FC 16. juni indleder den nye sæson på hjemmebane mod Brøndby. Men de par hundrede tilskuere, der var mødt op, fik en fin oplevelse og en træningskamp, der havde det interessante perspektiv, at det ikke bare var Randers FC mod et af de sædvanlige hold i rækken af modstandere.

På den modsatte banehalvdel stod nogle af de bedste spillere fra de seks moderklubber bag Randers FC. Samlet af Vorup-trænerduoen Mads og Jan Iversen, der på forhånd havde fundet trøst i, at man jo indimellem ser Superligahold løbe ind i problemer mod undertippede modstander, når der står pokalfodbold på menuen.

Det kunne man vælge at smile nok så meget af, men problemer var lige nøjagtig, hvad Randers FC løb ind mod et veloplagt mandskab fra moderklubberne, der sensationelt kunne til pause i føring 1-0 og holdt stand indtil et kvarter før tid, hvor Emil Riis headede udligningen i mål.

Annonce

Kampen i tal

Randers FC - Moderklubberne 1-1 (0-1)

0-1 Jonas Mogensen (10.), 1-1 Emil Riis (75.)

Randers FC: Jonas Dakir - Johnny Thomsen (60. Thomas Sønnichsen), Simon Graves, Jonas Bager (45. Erik Marxen), Tobias Damsgaard - Mathias Ibsen (45. Jannik Skov Hansen), Nicolai Poulsen (69. Marco Vesterholm), Andreas Bruhn (60. Derrick Pazzetto), Saba Lobjanidze (69. Tobias Klysner) - Marcus Mølvadgaard (45. Frederik Lauenborg), Kasper Høgh (45. Emil Riis).

Moderklubberne: Jeppe Mogensen (45. Lasse Jensen) - Christian Gjættermand, Kian Christensen, Chris Sørensen, Stefan Solberg (45. Patrick Jensen) - Jonas Mogensen, Michael Christiansen, Nikolaj Erikslev, Jesper Broberg (60. Henrik Kristiansen) - Frederik Hoe (44. Alexander Witting), Kim Vejrum.

Stefan Solberg på højre back havde i store perioder af opgøret styr på Saba Lobjanidze. Til daglig spiller Stefan Solberg i Hornæk SF, der i den forgangne sæson rykkede ned i serie 3. Foto: Annelene Petersen

Chris med dirigentstok

Pauseføringen kunne på ingen måde kaldes tyveri.

Selvfølgelig kom Randers FC til chancer. Men ikke så mange og så store, som man kunne forvente. U19-spileren Kasper Høgh, der i første halvleg dannede angrebsduo med Marcus Mølvadgaard, fik de to største muligheder, men formåede ikke at eksekvere.

Det gjorde Jonas Mogensen til gengæld, da han efter ti minutter fulgte op på et hovedstød på overliggeren fra anfører Kian Christensen og bragte moderklubberne på 1-0. Holdet spillede frisk til og havde allerede på det tidspunkt sat et par gode angreb sammen, og i forsvaret styrede den tidligere Randers FC-spiller Chris Sørensen tingene med vanlig ro og elegance.

Først efter 20 minutter begyndte Randers FC at sætte sig på kampen, men uden at skabe det tempo i spillet, som kunne have udstillet forskellen på de to hold. Det var mildt sagt en sommersløv udgave af det randrusianske Superligamandskab, tilskuerne blev præsenteret for.

I forhold til kampen mod Silkeborg i lørdags var Jonas Bager og Marcus Mølvadgaard tilbage efter småskader, men til gengæld måtte Randers FC denne gang stille op uden Kevin Conboy, Mikkel Kallesøe og Kasper Enghardt.

JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Johnny Thomsen. Foto: Annelene Petersen

Se Randers FC TV's interview med Rasmus Bertelsen her

JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Simon Graves Jensen. Foto: Annelene Petersen

Brasilianer på banen

I pausen tog cheftræner Thomas Thomasberg konsekvensen af den sløje præstation med fire udskiftninger.

Ind kom Frederik Lauenborg, Erik Marxen, Emil Riis og Jannik Skov, men indskiftningerne havde ikke den store effekt. Randers FC havde bolden det meste af tiden, men formåede ikke at skabe nævneværdige chancer.

Der blev længere og længere mellem moderklubbernes kontraangreb, men de forsvarede sig fint over for et Randers FC-mandskab, der mere og mere desperat jagtede en scoring og i den sidste halve time sendte den brasilianske prøvespiller, Derick Pazzetto, ind i angrebet.

Det blev dog ikke ham, men derimod Emil Riis, som frelste Randers FC fra den totale ydmygelse, da han med et kvarter igen headede et godt indlæg fra Erik Marxen ind bag Lasse Jensen, der i pausen havde afløst Jeppe Mogensen i moderklubbernes mål.

Men mere blev det ikke til for Randers FC, der i stedet i slutfasen var ved at blive udsat for endnu et chok, da Alexander Witting slap igennem i feltet. Men han fik ikke sendt en ordentlig afslutning afsted mod Jonas Dakirs mål.

I kampens sidste sekund var det så Derick Pazzetto, der var tæt på at blive matchvinder, da han sendte et hovedstød på overliggeren.

Men det ændrer ikke på, at det var moderklubbernes spillere, der kunne forlade banen med hovederne hævede.

JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Simon Graves Jensen. Foto: Annelene Petersen
JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Nicolai Poulsen. Foto: Annelene Petersen
JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Tobias Damsgaard. Foto: Annelene Petersen
JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Foto: Annelene Petersen
JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Saba Lobjanidze. Foto: Annelene Petersen
JFMNORMAL - Randers FC spiller mod et udvalgt hold fra moderklubberne. Her ses Kasper Høgh. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];