Annonce
Sport

Reportage og billeder: Stor succes for de lokale ryttere ved landevejsløbet i Randers

Teit Christiansen fra Randers Cykleklub af 1910 kunne juble over en sejr i B-klassen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Mathias Kirk er nybegynder i cykelsporten, men formåede alligevel at køre sig til sejren i D-klassen ved Randers Cykleklub af 1910's årlige landevejsløb i Harridslev. Også i B-klassen fik værtsklubben en rytter øverst på podiet.

Harridslev: Jens-Erik Madsen, verdensmester og OL-sølvvinder i fire kilometer holdforfølgelsesløb, og den dobbelte verdensmester i enkeltstart, Mads Würtz Schmidt.

Det er prominente navne fra Randers Cykleklub af 1910, som tidligere er kørt først over målstregen ved klubbens årlige landevejsløb med start og mål ved Korshøjskolen i Harridslev.

Ved 2019-udgaven af løbet, der havde omkring 750 ryttere til start, skulle man dog lidt længere ned i klasser og årgange for at finde ryttere fra Randers Cykleklub af 1910 på podiepladserne.

Det blev således til en flot sejr i B-klassen til Teit Christiansen, der kørte de 105 kilometer i tiden 2,35,08 og kom i mål to sekunder før de øvrige ryttere i feltet.

Men også i D-klassen kom en rytter fra Randers Cykleklub af 1910 først over målstregen. Her vandt Mathias Kirk, og det var en ganske imponerende præstation, da det var hans blot sjette cykelløb i karrieren.

Han stak af fra de øvrige ryttere, da der manglede to af de i alt 75 kilometer og vandt i tiden 1.57,57.

- Det var en fed oplevelse. Det var et stort felt, så det var svært at komme afsted, men jeg er stadig så ny i det her, at jeg ikke bryder mig om, når vi skal rundt i det sidste sving med så mange ryttere. Så jeg var glad for, at det lykkedes at slå et hul til sidst og køre alene i mål, siger Mathias Kirk.

Han har tidligere dyrket atletik, men har nu efter en pause valgt at prøve kræfter med cykelsporten

- Jeg følte, at jeg manglede noget at træne op imod, og det er klart, at sådan en sejr her giver mod på mere. Jeg håber, at jeg kan komme op at køre i C-klassen i denne eller næste sæson, siger Mathias Kirk.

Annonce
Christopher Johansson blev nummer 2 i U15-løbet og sluttede også som en samlet nummer to efter de tre afdelinger. Foto: Mathias Fredslund Hansen

14-årig tog andenplads

Også klubkammeraten Christopher Johansson havde grund til at finde smilet frem i målområdet.

Den 14-årige Randers-rytter tog andenpladsen i U15-løbet, hvor han kørte de 36 kilometer på lige knap 57 minutter og kom først til målstregen sammen med Conrad Haugsted fra Arbejdernes Bicykle Club, der tog sejren i spurten.

- Inden løbet var mit mål at komme i top 3. Jeg vidste, at det ville blive svært at vinde over Conrad Haugsted, der er suverænt kørende i øjeblikket og utrolig stærk i en spurt, , så jeg er meget tilfreds, siger Christopher Johansson.

Han fik smag for cykelsporten for tre et halvt år siden, da han sammen med en kammerat deltog i Gudenåløbet, og i dag træner han 12-14 timer om ugen.

- Jeg håber da, at jeg en dag kan blive professionel. Men der er lang vej. Nu må vi se, hvordan det kommer til at gå, når jeg skal op at køre U17-løb, siger den unge Randers-rytter.

Med andenpladsen blev han også en samlet nummer to i Marcello Bergamo Cup, der er blevet kørt over tre afdelinger med den afsluttende i Randers.

Godt samarbejde

Det var første gang, at løbet i Randers var en del af Marcello Bergamo Cup, men ifølge løbsarrangører Lotte Schmidt bliver det formentlig ikke den sidste.

- Det er et løb, som bliver prioriteret højt, så vi har omkring dobbelt så mange med, som vi normalt har, og det er med til at give ekstra stemning i målområdet. Så det kunne jeg godt forestille mig, at vi siger ja til igen næste år. Vi har et godt samarbejde med lokalsamfundet i Harridslev omkring afviklingen, siger Lotte Schmidt.

Marcello Bergamo Cup tiltrækker ryttere fra både Nordtyskland, Norge, Sverige og sågar Storbritannien.

I H40-klassen blev Karsten Kousgaard fra Randers Cykleklub af 1910 nummer 2, mens klubkammeraten Henrik Jensen blev nummer tre i Master-klassen.

A-klassen, der tilbagelagde 135 kilometer, blev vundet af Michael Carbel Svendgaard fra Team Waoo.

Der var omkring 750 ryttere i aktion i løbet af dagene på vejene omkring Harridslev. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce