Annonce
Randers

Responstiderne forbedres: To ambulanceberedskaber i Randers flyttes til syd for Gudenå

To af Randers' fire ambulanceberedskaber flyttes fra Randers Nord til syd for åen. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Randers: To af de i alt fire ambulanceberedskaber i Randers vil blive flyttet fra Randers Nord til en endnu ikke fastlagt placering syd for Gudenå. Det sker for at sikre hurtigere responstider specielt i perioder med megen trafik på Randersbro.

Beslutningen blev endeligt vedtaget af et enigt regionsråd på rådets møde onsdag.

Allerede i efteråret 2019 besluttede det midtjyske regionsråd at flytte ét af de fire ambulanceberedskaber til det sydlige Randers, men efterfølgende har nye analyser vist, at man opnår størst effektivitet ved at flytte to af beredskaberne.

Annonce

Endnu ingen adresse

Endnu har man ikke fundet en adresse til den sydlige ambulance-base i Randers, men Region Midtjyllands præhospital er netop nu i gang med at lede efter et egnet sted.

I oktober sidste år vedtog regionsrådet, at Region Midtjylland fremover selv skal drive 60 procent af ambulancetjenesterne i regionen, mens Falck skal stå for de resterende 40 procent. Det indebærer blandt andet, at alle ambulanceberedskaberne i Randers fra 21. december drives af regionen.

Udover de fire ambulanceberedskaber er der i Randers en akutlægebil og fire enheder til liggende/hvilende sygetransport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Stop for eksport af levende dyr

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce