Annonce
Østjylland

Restaurant i samarbejde med lokale leverandører: - Som branche overlever vi kun hvis vi står sammen

Havnens Fiskehus er nyeste skud på stammen hos restaurant Unico, der tilbyder takeaway i samarbejde med lokale leverandører. Foto: Ole Udengaard
Flere restauranter og fødevareleverandører er hårdt pressede af coronakrisen. Hos restaurant Unico forsøger man at støtte de lokale leverandører - og sørge for nem takeaway til borgerne i området.

AARHUS: Restauranter og leverandører kæmper for at holde sig ovenvande i denne tid, hvor man for at mindske risikoen for coronavirus har lukket for restauranter, barer og caféer.

Det mærker man også hos restaurant Unico i Højbjerg, hvor man ellers er vant til at have fyldt hver aften.

- Små og store virksomheder som os kæmper for at tingene i gang, siger Anders Udengaard, ejer af restaurant Unico.

Restauranten har derfor slået sig sammen med lokale leverandører. Maden bringes til Unico eller hentes af Anders Udengaard, der derefter står for at sælge den videre til lokale borgere eller bruger råvarerne til retter, som man selv kan hente og varme op.

- Det er helt centralt for mig at støtte mine leverandører, som jo er mine kollegaer, og samarbejde med dem, siger Anders Udengaard.

På restauranten har de altid benyttet sig af lokale råvarer fra leverandører i området, men det sætter de endnu mere fokus på i denne tid:

- Man skal støtte de lokale. Det gælder os og det gælder andre, siger Anders Udengaard.

Annonce

Takeaway hos restaurant Unico

Du finder restaurant Unico på Ny moesgårdvej 50, 8270, Højbjerg

Tlf. 86276611

Der er salg af blandt andet forskellige retter, æg, fisk, frugt og brød.

Bestilling af takeaway på hjemmesiden restaurantunico.dk/

- Vi skal stå sammen

Hos Unico kan man blandt andet bestille aftensmad der skal varmes i ovnen, morgenbrød, æg, juice og frugt.

Alt sammen i samarbejde med Karensminde Frugtplantage, Byens Bager (Odder) og Olsgaard Gårdbutik.

- Handler man ved os, støtter man ikke kun os, men også en masse af byens lokale producenter, siger Anders Udengaard.

Nyeste skud på stammen er Havnens Fiskehus, hvor man også godt kan mærke, at de fleste holder sig indendøre. Det har påvirket salget.

Repertoiret af takeaway hos Unico er derfor udvidet med fiskeretter som fiskefrikadeller og fiskefiletter og en dagens ret med fisk, man kan varme derhjemme.

- Som branche overlever vi kun den her krise, hvis vi står sammen, siger Anders Udengaard.

- Støt de lokale i dit nærområde

Alt maden bestiller man via restaurant Unicos hjemmeside, og skal man tro Anders Udengaard, kan det godt betale sig at være ude i god tid:

- Vi har ret stor succes med vores takeaway. I weekenden havde vi udsolgt at brød før klokken 10 begge dage, og da vi startede med fisk fra Havnens Fiskehus lørdag, var vi nødt til at få ekstra leverancer tre gange.

Han glædes over, at det går så godt, selvom det skyldes triste omstændigheder.

- Jeg oplever, at vi får kæmpe støtte fra vores naboer og gæster. De støtter os og hjælper os, siger Anders Udengaard.

Håbet med takeaway og salg af blandt andet fisk, æg og juice er at skabe omsætning hele vejen rundt.

- Vi har skaldyrssalat fra Havnens Fiskehus, æg fra Olsgaard Gårdbutik, burgerboller fra bageren i Odder. Vi har derudover også vores øvrige takeaway-kort, hvor vi skruer helt op for de lokale ingredienser og råvarer. På den måde støtter vi alle lokal, siger Anders Udengaard.

Han kommer samtidig med en opfordring til århusianerne:

- Jeg opfordrer til, at man støtter sine lokale butikker og restauranter. Ikke kun vores. Hvis man bor i Egå, så støt de lokale der, siger han.

Anders Udengaard (th.) fra restaurant Unico i Højberg kører også selv rundt og henter varer fra leverandørene - her Olsgaard Gårdbutik. Foto: Ole Udengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce