Annonce
Randers

Retro møbler ind i midtbyen

Skrivebordet her er også blevet solgt, det stammer fra Hotel Kongens Ege og er lavet af Arne Vodder. Foto: Lars Rasborg

Brødrene bag Refurniture splitter op, og den ene åbner snart Classic House i Kirkegade i Randers.

Snart slås dørene op til en ny møbelforretning i Kirkegade nummer 16 i Randers. Der hvor der tidligere var gardiner, men før det faktisk lå en møbelforretning.

Classic House får til huse i den gamle gardinbutik i Kirkegade 16, der hvor der faktisk tidligere har ligget en møbelforretning. Foto: Lars Rasborg

Det fra tv så kendte kærestepar, Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesen, rykker teltpælene i samarbejdet med Lasses bror, Jesper Franck og dennes kæreste Marie Bak, op og går solo.

320 kvadratmeter i flere plan giver god plads til møblerne. Foto: Lars Rasborg

»Det var bare på tide, efter omkring tre-fire år skulle der ske noget nyt,« siger Lasse Franck, og man fornemmer, at årsagen skal der helst ikke tales for meget om, men han bedyrer, at brødrene ikke er blevet uvenner, og at han faktisk ikke ved, om storebroren har planer om at fortsætte i møbelhandelsbranchen.

Annonce
Den svenske kabinescooter har været blikfang for den nye forretning, Classic House, men det er slut, for den er blevet solgt, før butikken åbnede. Foto: Lars Rasborg

»Men Fie og jeg åbner i hvert fald her lørdag 2. januar. Og det glæder vi os meget til. Det er helt fantastiske rammer,« siger Lasse Franck.

Kæresteparret Sofie Frøkjær Justesen og Lasse Franck, kendt fra »Skattejægerne« på DR1, glæder sig til at få egen forretning i midtbyen. Foto: Lars Rasborg

»Vi faldt blandt andet for det flotte gulv foran butikken, for de velbevarede dørhåndtag i træ og så det, at der er flere niveauer i forretningen, hvor der er i alt 320 kvadratmeter,« tilføjer Sofie Frøkjær Justesen.

Avisen var på besøg i weekenden, hvor forældrene var indforskrevet til at gøre rent og hænge billeder op, sætte reoler på plads med mere.

Og at beliggenheden er velvalgt, kan tages for gode varer. For faktisk er flere af varerne i vinduet blevet solgt, længe før forretningen åbner.

Blandt andet den skønne svenske kabinescooter, eller på svensk bare shopper, der står og troner i udstillingen

»En mand ringede ind og ville bare gerne have den. Så den er solgt. For 17.000 kroner,« siger Lasse Franck.

Et rundt træbord, lavet i ædeltræ i Randers af Poul Cadovius, er også væk. Der er et helt fantastisk smukt spil i det polerede træ, der stod til 7000 kroner, og det gik til en mand, der længe havde ledt efter et rundt bord.

»Så man må sige, at det tegner godt, når man allerede får solgt tingene , inden vi åbner,« lyder det tilfreds fra Lasse Franck, der oplyser, at omsætningen i Refurniture var nået op på cirka halvanden million kroner.

Lasse Franck fortæller, at han og Sofie Frøkjær Justesen er med igen, når næste sæson af DR's »Skattejægerne« drøner over skærmen. Og denne gang er de på jagt efter gamle scootere og knallerter, blandt andet.

»For vi har bestemt, at det skal vi have stående i udstillingen som blikfang. Jeg har allerede samlet de næste fem-seks stykker i rækken, men kan godt bruge flere, så der kommer et nyt køretøj i vinduet, så snart det gamle er solgt,« siger Lasse Franck.

Sofie Frøkjær Justesen ryster lidt på hovedet, smilende. De gamle køretøjer er ikke lige hendes kop te, men hun anerkender, at de kan sælges, og at de er med til at gøre opmærksom på at her ligger en butik, der gør i retro ting.

Kæresteparret mærker i øvrigt at retrobølgen har toppet lidt.

»Jeg tror, at de næste år vil der blive lidt mere stille på det område. Det er ved at være slut med orange plastikting eller brune lamper. Men danske kvalitetsmøbler fra de gode designere, de er kommet for at blive. De går aldrig af mode, tror jeg,« siger Lasse Franck, der tilføjer, at han, broren og kæresterne jo faktisk begyndte, da retrobølgen var godt i gang.

»Vi hoppede bare med og lukrerede på, at retro var populært,« siger han.

At han og Sofie har været med i »Skattejægerne« har også været et aktiv for forretningen. De bliver genkendt overalt og folk synes, at det er sjovt at slå en sludder af med parret.

»Det er lidt mærkelig at folk, man ikke engang kender, er blevet på fornavn med en. Men det er sjovt, og det har da været med til at gøre folk opmærksomme på, at vi findes« siger han.

Classic House, som forretningen hedder vil satse på kvalitetsmøblerne, og Lasse Franck skal også selv sætte tingene i stand og gøre dem klar til slag. Men i kælderen vil der blive lavet et lager af lidt billigere varer, hvor kunderne kan gøre det selv, men så til gengæld får det lidt billigere.

»Vi kan jo mærke, at folk gerne vil gøre en god forretning, og i mange tilfælde vil Lasse også gerne slippe for at bruge tid på at sætte i stand, og så er det jo en win-win situation,« siger Sofie Frøkjær Justesen.

Parret beholder i øvrigt også Loppehuset på Nikkelvej, af samme grund.

Privat bor de i lejlighed i midtbyen og får nu kun fem minutter på arbejde.

Og nu skal møblerne heller ikke transporteres så langt, for mange af de bedste ting har det med at starte hjemme i privaten hos parret, for så siden at komme ned i forretningen og blive sat til salg.

»Vi er jo passionerede, og når vi ser noget, der er ekstra godt, så vil vi gerne have det derhjemme. Men vi kan også lide forandring, så vi skifter heldigvis ret hurtigt ud. Jeg troede ellers at jeg var en »keeper«, men det er jeg alligevel ikke, og det er vel også bedst for forretningen i det lange løb,« siger Lasse Franck.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

To sigtelser med fem minutters mellemrum i Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Valgstedsmålinger tyder på dødt løb - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce