Annonce
Mariagerfjord

Retssag udskudt: Corona spænder ben for Sødisbakke-sagen

Retssagen skulle have fundet sted ved retten i Næstved torsdag i denne uge, men måtte udskydes på grund af mistanke om coronasmitte ved en af dem, der skulle have deltaget i retssagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En socialpædagog, der til daglig arbejder med nogle af samfundets mest udsatte borgere, er tiltalt for at have slået en udviklingshæmmet kvinde, som hun var ansat til at passe på. Nu har corona-pandemien udskudt retssagen på ubestemt tid.

Kronjylland: Sagen mod en kvindelig socialpædagog, der er tiltalt for at have slået en udviklingshæmmet beboer fra botilbuddet Sødisbakke, skulle have kørt ved retten i Næstved i denne uge. Mulig coronasmitte hos en af dem, der skulle have deltaget i retssagen, betyder dog, at sagen er blevet udskudt på ubestemt tid.

Socialpædagogen er tiltalt for vold, hvilket i sig selv kan straffes med alt fra bøde til tre års fængsel. I anklageskriftet er det dog angivet som en skærpende omstændighed, at socialpædagogen har udnyttet den udviklingshæmmedes værgeløse stilling, og det giver mulighed for at give en hårdere straf, end man ellers ville gøre.

Da kvinden blev politianmeldt, blev hun fyret fra sit job på Sødisbakke. Men siden er hun tilsyneladende fortsat sit arbejde som socialpædagog andre steder - et arbejde, hvor hun er i daglig kontakt med nogle af samfundets mest udsatte borgere.

Det vil Anklagemyndigheden have sat en stopper for ved i retten at argumentere for, at hun skal frakendes retten til at besidde plejefunktioner på hospitaler, på plejehjem, i beskyttede boliger og lignende.

Annonce

Fanget på video

Hele sagen startede 18. august 2020, da en ung, kvindelig beboer fra Sødisbakke var indlagt på et hospital på Sjælland på grund af epilepsi. Med sig havde hun den nu tiltalte socialpædagog, der på det tidspunkt havde været beboerens primære støttepædagog i flere år.

For at holde nøje øje med epileptiske anfald, var der opsat videoovervågning på hospitalsstuen, og det var den, der afslørede volden mod den udviklingshæmmede kvinde. Ifølge avisens oplysninger lå kvinden og hvilede sig i sin hospitalsseng, da støttepædagogen pludselig gik over til sengen og slog hende.

Hospitalspersonalet overværede hele episoden via videoovervågningen og reagerede prompte. Det var også hospitalspersonalet, der straks efter politianmeldte støttepædagogen.

Allerede samme dag startede politiet en efterforskning. 2. september blev støttepædagogen sigtet for vold, og 14. september 2020 blev der rejst tiltale mod hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariagerfjord

Mariager Efterskole isolerer sig fra lokalsamfundet efter decembers smitteudbrud: ME 1000 skal erstatte den lokale Rema 1000

Annonce