Annonce
Randers FC

Revanchetid mod overmænd i pokalgensyn: Vi har altid set spillere an i pokalturneringen

Cheftræner Thomas Thomasberg varsler flere ændringer i startopstillingen til pokalrevanchen mod Kolding IF. Det står helt fast, at Saba Lobjanidze ikke får mulighed for at følge op på sine to mål mod Silkeborg i weekenden, da han er afsted med Georgiens landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
I pokalturneringen møder Randers FC onsdag aften Kolding IF, som sidste år slog kronjyderne ud. Cheftræner Thomas Thomasberg ser frem til at få revanche, men varsler samtidig ændringer i startopstillingen for at give andre spillere muligheden for at vise sig frem.

Randers: Randers FC spillede en flot sæson sidste år, men der var alligevel én præstation, som ikke lige kunne fejes ind under gulvtæppet. Pokalexiten mod 2. divisionsholdet Kolding IF.

Trods et tidligt føringsmål af Emil Riis og 90 minutters overtal blev kronjyderne sendt ud af turneringen med et nederlag på 2-1 efter forlænget spilletid.

Den skamplet skal vaskes væk onsdag aften, når Thomas Thomasbergs tropper endnu engang gæster Kolding.

Nu er pokalmodstanderen bare at finde i 1. division, hvor de inden landskampspausen indtager en tredjeplads.

- Sidste år sagde jeg, at Kolding IF var et 1. divisionshold, som spillede i 2. division. Det fik vi ret i. Vi mødte desværre vores overmænd dernede, og det vil vi gerne have revancheret, siger Randers FC-cheftræneren, som havde håbet på en mere favorabel modstander.

- Et tophold i 1. division er noget af det sværeste, vi kunne trække. Der venter os en hård opgave, og efter vores sæsonstart, hvor vi gerne ville have haft flere point, vil det være rart at gå på landskampspause med et avancement i stedet for, at sejren mod Silkeborg bliver udlignet af en træls præstation i Kolding.

Kolding IF - Randers FC

Pokalturneringen, 2. runde

Kampstart: Onsdag klokken 19.00 på Autocentralen Park, Kolding.

Liveblog: amtsavisen.dk.

TV: Bliver ikke vist i fjernsynet.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Karantæne: Ingen.

Fraværende spillere: Issah Salou, Simon Graves, Mathias Nielsen og Alhaji Kamara er alle ude med skader. Saba Lobjanidze er afsted med Georgiens landshold.

Forventet opstilling: Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin - Tobias Klysner, Vito Hammershøy-Mistrati, André Rømer, Tosin Kehinde - Emil Riis, Kasper Høgh.

Se spillere an

I sidste sæsons 2-1-nederlag skiftede cheftræneren ud på en række positioner for at finde minutter til de spillere, der ofte blev overset, når startpladserne til Superligaen blev uddelt.

Det bliver også tilfældet onsdag, selvom der langt fra bliver skiftet et helt hold.

- Pokalturneringen er lidt ekstra krydderi på dagligdagen, så vi vil selvfølgelig gøre rigtig meget for at gå videre, men det er også en turnering, som vi bruger til at se spillere an. Det har vi altid gjort, siger Thomas Thomasberg og tilføjer.

- Kampen er en chance for at spille sig tættere på holdet for nogle af dem, der ikke har spillet så meget, så vi kommer til at skifte fem mand, siger cheftræneren, som ikke ønsker at sætte navn på de spillere, som kan forvente spilletid.

Afgørende tempo

Det er tredje år i træk, at Thomas Thomasberg møder Kolding IF i pokalturneringen. Først blev det til en sejr på 1-0 med Hobro IK, inden fadæsen med Randers FC sidste sæson, så kendskabet til onsdagens pokalmodstander fejler ingenting.

- Kolding er et godt hold, som spiller på samme måde, selvom de har fået lidt andre spillere. De har været stærke i kontrafasen med deres hurtige folk fremme, og de arbejder benhamrende hårdt for tingene. De seneste to år er de kommet med alt, hvad de har. Det ved jeg ikke, om de gør onsdag, men det er egentlig også ligegyldigt, fordi vi skal forsøge at ramme vores egne ting, siger cheftræneren.

I den henseende skal der bygges på sejren mod Silkeborg IF, hvor Randers FC-chefen var særlig tilfreds med energien og kvaliteten i presspillet samt det høje boldtempo.

- Hvis Kolding spiller et system med tre eller fem i bagkæden, handler det om at flytte bolden hurtigt, så der kan komme huller på forsiden af forsvaret eller mellem det, mens det også kan skabe plads udvendig, hvis de samler sig meget, siger Thomas Thomasberg.

Kampen bliver fløjtet i gang klokken 19.00 og Randers Amtsavis opdaterer live fra kampen på amtsavisen.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce