Annonce
Navne

Revisoren har stadig mod på at arbejde

Erik Møller siger farvel til Dansk Revision ved en reception i dag, fredag. Foto: Lars Rasborg

Statsaut. revisor Erik Møller takker af i dag i Dansk Revision.

Annonce

Første forsøg på at få en aftale om portrætinterview i stand med statsautoriseret revisor Erik Møller, Dansk Revision i Randers, lykkedes ikke - Erik Møller var nemlig til en ansættelsessamtale.

Måske ikke helt sædvanligt for en 63-årig, som helt efter planer og aftaler stoppede som partner i 2016 og fortsatte i revisionsfirmaet endnu et år som ansat. Men, som Erik Møller selv siger, han har både lyst og kræfter til at yde en indsats på arbejdsmarkedet endnu nogle år.

Det blev et høfligt nej til tak det tilbud, Erik Møller havde fået forleden. Men der er flere døre åbne, fortæller han. Så noget vil vise sig.

Erik Møller voksede op på et mindre landbrug, 22 tønder land, i det område, som nu til dels udgøres af Musikkvarteret i Vorup og kender alt til forefaldende arbejde på et sådant brug. Siden er de indhøstede erfaringer kommet ham til gode i det professionelle virke som revisor.

Efter skolegang på Vorup Skole og Randers Realskole tog Erik Møller en matematisk-fysisk studentereksamen fra Randers Statsskole, hvor han havde tre fantastisk gode år. Det var også i tiden her, han blev klar over, hvad han skulle uddanne sig til.

Annonce

Annoncen

Den unge Erik Møller havde ellers haft en klar plan om, at han skulle uddanne sig til lærer og undervise på Vorup Skole. Men en skønne dag, mens han gik i 2.g, fik han øje på en annonce i skolebladet "Luren", hvori en brancheforening opfordrede til at vælge revisoruddannelsen.

Så efter en HA på Handelshøjskolen i Aarhus og senere en uddannelse som cand.merc. med revision som speciale ansattes Erik Møller - i øvrigt af Jørn Ulrik Vejlby - på en treårig prøveordning i Revisionsfirmaet J.C. Nørgaard den 1. september 1979.

Og uafbrudt siden har Erik Møller arbejdet som revisor, også efter skiftende fusioner.

Statsautoriseret revisor blev Erik Møller i 1984. Han husker endnu tre gange otte timers skriftlig eksamen i Aarhus Stadionhal på stegende hede dage i august og derefter den mundtlige eksamen på Børsen i København med de også dengang voldsomt høje dumpeprocenter.

Erik Møller citerer gerne her en kollega for følgende karakteristik:

- Men går ikke til revisoreksamen for at blive statsautoriseret revisor. Man gør det for at vise, at man er det!

Annonce

Nicheområder

Den 1. januar 1987 blev Erik Møller partner og var det frem til udgangen af marts sidste år.

Undervejs i de mange år som revisor har Erik Møller ofte løst, hvad han selv kalder nicheopgaver. Det gælder således revision af privatskoler og landbrug - hvor det er rart at have også et praktisk kendskab - pengeinstitutter, firmaer i energisektoren og i landbrugets organisationer og følgeindustrier. Erik Møller har også virket som revisor for et provstiudvalg, for nu at illustrere spændvidden af hans virkefelt.

Internt i branchen har der også været trukket på Erik Møllers kompetencer. Han har deltaget i forskelligt udvalgsarbejde i FSR, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, og beklædt posten som formand for et særligt udvalg for små og mellemstore virksomheder, kaldet SMV.

Lokalt har Erik Møller de seneste fire år været medlem af bestyrelsen for Langå Sparekasse.

Da Dansk Revision opførte sin karakteristiske ejendom på adressen Tronholmen 5, var Erik Møller formand for byggeudvalget, hvilket i sig selv var en spændende opgave.

- Men det havde nu været praktisk, om tingene havde vendt modsat, siger Erik Møller med henvisning til, at han privat fik opført et hus året forinden!

Huset ligger i Topasdalen og bebos af Erik Møller og hustruen. De er forældre til en datter og morforældre til to.

Annonce

Motorcyklen

Selv om Erik Møller jo altså har mod på nye opgaver, bliver der fremover nok mere tid til at hygge sig på en Triumph Bonneville på 800 kubikcentimeter. Motorcyklen er en drengedrøm, som han realiserede, da han fyldte 50 år. Talentet for havearbejde skal også udvikles, og mere tid til børnebørnene bliver der naturligvis også.

Desuden ligger det fast, at Erik Møller også til efteråret er at finde på et madlavningshold for mænd. Han hævder nemlig hårdnakket, at alle på holdet dumpede tidligere i år, og så må de jo i gang med studierne igen til efteråret, ikke sandt.

Lokalt foreningsliv har Erik Møller bevidst undgået at tage del i, og det er der en grund til

- For mig er uafhængighed og tavshedspligt et adelsmærke. Men jeg har fuld respekt for, at kolleger ser anderledes på den sag, siger Erik Møller.

Reception

Dansk Revision tager afsked med Erik Møller ved en reception i dag, fredag 31. marts, fra kl. 13.30 til 16 på adressen Tronholmen 5, Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce