Annonce
Randers

Revy i krise: Kan blive den sidste Randers Revy

Jacob Morild har et forrygende nummer i årets Randers Revyen, hvor han flytter rundt på landsdelene og sparer samfundet for en masse penge i udflytnings-departementets hellige navn. Foto: Bo Amstrup

Hvis der ikke sker noget radikalt, er det sidste år, vi laver revy i Pakhuset, siger manden bag den 11. Randers Revy, Hans Christian Møller.

Randers: Sidste år slog billetsalget rekord. I år tegner forslaget til Randers Revyen sig for rekord i den anden ende. Billetsalget svigter totalt. Og i Pakhuset på Kulholmsvej står en uforstående revyarrangør, Hans Christian Møller, og aner ikke lige, hvad der foregår. Udover at han kan konstatere, at showbiz er en af tilværelsens mest uforudsigelige brancher.

Det kan gå godt det ene år, mens det næste går dårligt.

- Jeg har ikke nogen forklaring på, hvorfor salget er gået så dårligt i år. Men jeg ved, at der skal ske noget radikalt, hvis vi skal lave revy igen til næste år, siger Hans Christian Møller, der allerede på premiereaftenen i torsdags slog tonen an ved at lægge en lille flyers ved hver kuvert, hvor der bl.a. står "Hvis du får en god revyoplevelse, så fortæl det!".

- Det kan godt være, det ser ud som et råb om hjælp. Det er det også, siger Hans Christian Møller, der ikke ser det fornuftige i at fortsætte, hvis han skal køre med underskud.

- Jeg har ikke nogen forklaring på, hvorfor salget er gået så dårligt i år. Men jeg ved, at der skal ske noget radikalt, hvis vi skal lave revy igen til næste år.

Hans Christian Møller, Pakhuset

Risikoen er stor

Men købmanden i ham siger også, at han skal have penge for sit arbejde og ikke sætte penge til på det.

- Vi elsker at have revyen her i huset. Det er dejligt. Hyggeligt. Og altid et godt publikum at servere for. Vi ved, at det giver ekstra travlhed. Men jeg kan ikke knokle en stor del af døgnets timer i seks uger og så miste penge på det, siger Møller om situationen.

Han står tidligt op om morgenen for at ordne fisk og i revytiden meget sent i seng. Så det trækker tænder ud.

Han ved godt, at revybranchen er risikobetonet.

- Det koster 40.000 kr. pr. aften, rundt regnet. Hvis der er udsolgt, er det en god forretning. Mindre kan også gøre det. Men det skal jo kunne løbe rundt. Og det gør det ikke, som det ser ud lige nu, siger han.

Hr og fru Danmark svigter

Randers Revyen er ikke den eneste revy i år, der må slås med svigtende billetsalg.

Flere revyer, bl.a. Cirkusrevyen og Sønderborg Revyen har meldt ud om mindre salg. Det ser ud til, at publikum har valgt revyen fra i år. Men i branchen ved man også, at salget går op og ned uden at vide hvorfor. I Randers mangler man at sælge 1.000 billetter. Det er op imod en fjerdedel af det samlede salg.

- Sidste år, der var et forrygende år, solgte vi knap 4.000 billetter.

Brandmyndighederne har givet Møller lov til lige nøjagtigt at lukke 266 gæster ind pr. aften. Men så er der også stuvende fuldt.

I Randers er det hr. og fru Danmark, der svigter, mens firmaer inviterer medarbejdere og gæster til revy i samme omfang som sidste år, med enkelte undtagelser.

Firmaerne lægger som regel deres besøg om torsdagen og til dels fredag, mens lørdagen er den aften, familien, vennerne og kortklubben lægger billet ind.

- Men sådan er det heller ikke i år. Det hele er lige omvendt. Vi har ikke problemer med at sælge billetter i løssalg om torsdagen. Det plejer vi ellers. Til gengæld plejer vi nemt at kunne få udsolgt lørdag. Det kan vi så heller ikke i år. Vi står eksempelvis og mangler at sælge 100 billetter til fredag og lørdag i denne uge. Og sådan ser mønstret desværre ud for resten af sæsonen, konstaterer Hans Christian Møller.

Hvis tingene ikke ændrer sig de næste par uger, bliver der ikke nogen 12. revy i Pakhuset.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Annonce