Annonce
Randers FC

Riis gav kritiske fans svar på tiltale: Jeg beviste, at jeg stadig kan

Emil Riis scorede for første gang siden sit kontroversielle mål mod Brøndby IF i anden spillerunde af Superligaen, da han iskoldt lagde bolden ind bag Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet til 2-0. Foto: Claus Fisker/Scanpix)
Emil Riis har fået kritik for ikke at score nok mål for Randers FC. Mod Esbjerg fik angriberen igen bolden i rusen. Cheftræner Thomas Thomasberg glæder sig over angribermålet og en solid holdpræstation, selvom spillet ikke fremtvinger jubel.

Esbjerg: For blot anden gang i sæsonen lykkedes det Emil Riis at få nettet til at blafre, da han scorede til 2-0 mod Esbjerg fB på en kølig afslutning i det fjerneste hjørne.

Scoringen brød mere end 500 minutters måltørke for spydspidsen.

- Det var dejligt. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har været lidt frustreret over ikke at have scoret længe. Jeg har holdt mig på holdet ved at vise andre ting, så det var godt igen at vise, at jeg stadig kan score, siger Emil Riis, som også har mærket utilfredsheden med de manglende mål hos klubbens fans.

- Fansene kan godt være hårde nogle gange, men sådan er det jo. De vil det bedste for klubben, og det jeg vil også. Det er mål, der tæller for os angribere, og så kan det måske nogle gange godt være svært at se ud over det, hvis de mangler. Nu beviste jeg, at jeg stadig kan score, så det var svar på det.

Cheftræner Thomas Thomasberg var ikke overraskende også tilfreds med Riis' scoring, men i lige så høj grad også hans samarbejde med Marvin Egho.

- Jeg ved godt, at folk har været lidt efter dem - også med rette. Vi måler dem jo på mål, og der har Riis ikke scoret nok, men deres samspil har været fint i mange af kampene, og igen i dag var det stærkt, siger Randers FC-chefen.

- De kan udfordre modstanderne fysisk og med farten. Vi skal bare have sat lidt flere kombinationer sammen deroppe, så det ikke kun bliver ren fysik og dueller, tilføjer Thomasberg.

Annonce

Solidt håndværk

I kølvandet på Emil Riis' scoring satte André Rømer det endelige dødsstød ind, efter Björn Kopplin i første halvlegs sidste sekunder havde tildelt det første nyreslag med et brag op i krogen.

Sejren var heller ikke på noget tidspunkt i fare.

- Jeg havde faktisk regnet med, at de ville komme stormende fra start, men det fik vi hurtigt pillet ud af dem. Vi havde på forhånd snakket om, at de måske ville være lidt mentalt ramt, og det kunne vi konstatere, da målene først begyndte at gå ind, siger Thomas Thomasberg.

Allerede før det første mål havde Randers FC sat sig på kampen. Vestjyderne blev i hvert fald holdt helt fra fadet.

- Vi vadede ikke i chancer inden føringsmålet, men jeg følte, at det løb vores vej og ville komme på et tidspunkt. Jeg sad ikke og jublede over spillet, men det var solidt håndværk, siger cheftræneren.

Det gælder i begge ender af banen.

- Vores presspil, afstand mellem kæderne og defensiv var rigtig stærk. Det er først til sidst, at Esbjerg får en chance eller to, for defensivt er vi i fuld kontrol alle 90 minutter.

- Offensivt viser vi hele paletten i dag med en scoring lige efter ABC'en efter et sideskift, som giver plads til Björn (Kopplin, red.), et kontramål og en dødbold. Så der var mange ting, som så fine ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce