Annonce
Østjylland

Rikke klipper folk i deres eget hjem: Jeg gør det for at redde min forretning

På bare én dag lykkedes det Rikke Winterskov, som er indehaver af Klinikken i Lime på Djursland, at fylde sin ordrebog til klipninger to uger frem. Det skyldes, at hun har valgt at tage sine serviceydelser med ud til kunderne i deres egne hjem, hvor restriktionerne om nedlukning af liberale erhverv ikke er gældende. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
En uafbrudt kimen og bippen fra telefonen, en fuld ordrebog i mindst to uger frem og ikke mindst vrede og bebrejdende kommentarer på særligt Facebook. Det er, hvad frisør Rikke Winterskov fra Djursland har fået ud af at tilbyde at flytte sine serviceydelser fra sin corona-nedlukkede klinik og ud i kundernes private hjem.

Lime: I flere dage har telefonen ikke stået stille. For siden 39-årige Rikke Winterskov sent søndag eftermiddag lagde et opslag ud på Facebooksiden "Klinikken", som tilhører hendes enkeltmandsvirksomhed af samme navn, er flere hundrede sms’er og opkald er tikket ind fra tidlig morgen til sen aften.

I opslaget skrev Rikke Winterskov, at hun på grund af de forlængede restriktioner og dét, at hun ikke er berettiget til støtte fra regeringens mange hjælpepakker, har besluttet at gøre alt, hvad hun kan inden for lovens grænser, for ikke at ende med en stor gæld og en lukket forretning.

- Så derfor kommer jeg hjem til jer, der ønsker det, og ordner jeres hår. Jeg bliver testet hver uge og bære visir/mundbind og har sprit med, skriver hun i opslaget.

Annonce

Alternativet er snarlig lukning

Rikke Winterskov fortæller, at beslutningen om at flytte sin forretning ud af Klinikkens corona-nedlukkede lokaler på Hovedgaden i Lime og ud i kundernes hjem er kommet efter regeringens udmelding om, at den nuværende corona-nedlukning forlænges til foreløbig 7. februar.

Rikke Winterskovs virksomhed, Klinikken, har været nedlukket på grund af corona-restriktioner siden 21. december 2020. Foreløbig er nedlukningen forlænget indtil 7. februar, men det vil ikke undre Rikke Winterskov om den frist forlænges yderligere. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

- Jeg har gået længe og tænkt over, hvad jeg selv kunne gøre for at skabe noget indtægt på lovlig vis. I den forbindelse fandt jeg ud af, at jeg faktisk gerne må køre hjem til folk privat og klippe dem dér. Så det gør jeg, siger frisøren og fortsætter:

- Jeg gør jo ikke det her for at tjene stort på det. Jeg gør det udelukkende for at overleve. Hvis ikke jeg tager ud og klipper folk i deres egne hjem, så står min klinik til at skulle lukke, når der skal betales moms i marts.

Rikke Winterskov kan ikke få hjælp fra regeringens corona-hjælpepakker, fordi hendes virksomhed først er startet op 1. juni 2020. For at få adgang til hjælpepakkerne skal en virksomhed være cvr-registreret før 9. marts 2020 og derudover som minimum kunne dokumentere en indtægt på mindst 10.000 kroner i gennemsnit i minimum måneden op til 9. marts.

Annonce

Fra Hadsund til Odense

Resultatet af hendes opslag er, at telefonen ikke har stået stille siden søndag eftermiddag. Den ringer, og der kommer sms’er og Facebook-beskeder i ét væk.

I skrivende stund har opslaget på Klinikkens Facebook-side fået knap 600 kommentarer og er blevet delt mere end 200 gange, og interessen for tilbuddet, kommer helt bag på Rikke Winterskov.

- Jeg havde ikke regnet med, at det ville være så meget. Jeg var selvfølgelig godt klar over, at der var mange, der gerne ville klippes, men jeg er alligevel overrasket over, hvor mange der rent faktisk er tale om, siger Rikke Winterskov og fortæller, at hun efter bare én dag har fyldt kalenderen med to ugers klippeaftaler ude hos kunder – og der kommer kun flere til.


Jeg havde ikke regnet med, at det ville være så meget. Jeg var selvfølgelig godt klar over, at der var mange, der gerne ville klippes, men jeg er alligevel overrasket over, hvor mange der rent faktisk er tale om.

Rikke Winterskov


Henvendelserne er kommet fra nær og fjern. Folk fra både Hadsund, Hobro, Randers, Horsens, Silkeborg, Fredericia og så langt væk som Odense har siden søndag efterspurgt en klipning af Rikke Winterskov.

- Der er både faste kunder og nye kunder iblandt. Pensionister, hjemsendte medarbejdere og unge skolepiger. De giver alle sammen udtryk for at være rigtig glade for tilbuddet, og at de gerne vil støtte Klinikken, siger Rikke Winterskov og afslører, at hun i denne uge blandt andet skal til Mørke, Hornslet og Ørsted for at klippe, ligesom hun har planlagt to hele klippedage i Aarhus.

Annonce

Internettroldene til angreb

Men det er ikke kun positive henvendelser og bestillinger af en klipning, der går Rikke Winterskov og Klinikkens vej. Slet ikke.

Faktisk er frisøren allerede efter mindre end et døgn stoppet med at tage telefonen, når den ringer.

Hun har nemlig fået nok af at blive svinet til af fremmede folk, der er modstandere af hendes forehavende, og som derfor synes, det er helt ok at være decideret modbydelig mod hende. Af samme årsag har Rikke Winterskov ikke taget del i den debat, som til stadighed foregår i kommentarsporet på det opslag, der startede det hele.

Screenshot af Facebook-debatten om Rikke Winterskovs beslutning om at tilbyde klipning af kunder i deres private hjem. Screenshot: Pia Pagaard M. Madsen

- Nogle af de kommentarer, folk kommer med, er virkelig grelle. Jeg har ikke kommenteret på noget som helst af det, og kommer heller ikke til det. Jeg ved, at dét jeg gør, er lovligt, og jeg er i min fulde ret til at gøre det, så det har jeg ikke brug for at forsvare, siger hun og fortsætter:

- Folk må gerne synes, det er forkert. Men så kan de jo bare lade være med at gøre brug af tilbuddet. De behøver ikke også at opføre sig tarveligt over for mig og svine mig til.

Annonce

Sætter sin lid til kunderne

I forsøget på at sikre sig selv og de kunder, der har valgt at tage imod hendes tilbud om en hjemmeklipning, har Rikke Winterskov besluttet, at hun vil lade sig teste for coronavirus hver fjerde dag. Derudover bærer hun mundbind og visir, når hun er ude ved kunderne, og så har hun sprit med overalt, så både hun og hendes udstyr kan blive sprittet af mellem hvert besøg.

- Og så har jeg selvfølgelig en klar forventning om, at mine kunder ikke har symptomer på corona og ikke har været i nærheden af en smittet, når jeg kommer ud til dem, siger Rikke Winterskov.

Hun erkender dog, at hun ikke kan være 100 procent sikker på, at hendes kunder fortæller hende sandheden, når de siger, at de ikke har været nær smittede.

- Jeg vil selvfølgelig være rigtig, rigtig ked af det, hvis folk ikke er ærlige omkring det. Men det er jo blandt andet også derfor, at vi har værnemidlerne. For man kan jo også være smittet, uden man ved det, og i det tilfælde beskytter værnemidlerne os, siger Rikke Winterskov og fortsætter:

- Så længe man tager sine forholdsregler og gør alle de her ting, så mener jeg altså også, at man er rimelig godt dækket ind.

Avisen har efter udgivelsen af denne artikel fået henvendelser fra borgere, der kritiserer Rikke Winterskovs brug af titlen frisør. 'Frisør' er imidlertid ikke en beskyttet titel, og derfor må hun godt benytte sig af titlen uden rent faktisk at være udlært frisør.

Overfor avisen oplyser Rikke Winterskov, at hun er i gang med den etårige frisøruddannelse, som hun forventer at have færdiggjort til november. At hun stadig kun er under uddannelse fremgår også af nogle af opslagene på Klinikkens Facebook-side samt hendes priser, oplyser hun. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce