Annonce
Østjylland

Risiko for kollaps giver pladsproblemer: Fjernbusserne flytter væk fra Rutebilstationen

Mindre plads til det samme antal rutebiler giver store problemer. Nu flytter fjernbusserne væk fra Rutebilstationen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix
Kombardo Expressen og Flixbus får nye holdepladser i Aarhus.

AARHUS: I en uge har store dele af Rutebilstationen i Aarhus været afspærret, da det viste sig, at der er stor risiko for, at betondækket mellem bussernes holdepladser og den underjordiske parkeringskælder braser sammen.

Siden da, har de fleste busser fået nye, midlertidige holdepladser ved garagerne på den side af Rutebilstationen, hvor Aarhus Street Food ligger.

Den mindre plads til det samme antal busser har givet store udfordringer for afviklingen af trafikken. Derfor har Aarhus Kommune besluttet, at alle fjernbusruter skal flyttes væk fra deres vante stoppesteder for at give plads til Midttrafiks bybusser og regionale busser.

Flytningen sker fra fredag 8. november. Kombardo Expressens passagerer skal herefter finde bussen på et nyt opsamlingssted ved Nørreport ud for Arkitektskolen, mens passagererne til Flixbus-ruterne starter eller slutter rejsen i Aarhus på havnen - nærmere betegner på Balticagade tæt ved Dokk1.

- Vi er selvfølgelig kede af situationen, men de nye opsamlingssteder for fjernbusserne giver stadig gode muligheder for passagererne til den kollektive trafik. Begge steder ligger tæt på letbanen og en række buslinjer, forklarer chefkonsulent i Kollektiv Trafik, Aarhus Kommune Rigmor Korsgaard.

Den nye Flixbus-holdeplads i nogenlunde gå-afstand i forhold til Rutebilstationen, ligesom der er gode muligheder for at sætte rejsende af i bil ved stoppet på Balticagade. Man skal dog være opmærksom på, at Mindet er lukket for gennemkørende trafik mellem Europaplads og Balticagade i myldretiden på hverdage. Kør i stedet til/fra Balticagade via enten Jægergårdsgade eller Sydhavnsgade. Eller benyt parkering ved Dokk1.

Kombardo Expressen får holdeplads på Nørreport i stedet for på Rutebilstationen. Foto: Mols Linjen

Kortere rejsetid

Kombardo Expressen sætter passagerer fra København af på den nordlige side af Nørreport på vej op ad Randersvej, mens opsamlingen af passagererne på vej til København bliver på den sydlige side af Nørreport på vej ned mod havnen og hurtigfærgerne.

- Det er langt fra optimalt for vores busgæster, at de nu skal finde bussen et helt andet sted end vanligt – omvendt er vi helt med på, at situationen omkring rutebilstationen er ekstraordinær, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

De nye stoppesteder på Nørreport tages i brug ved første morgentur klokken 05.20 fredag 8. november.

- Gæsterne får lidt kortere rejsetid, og de kan stadig stå på og af centralt i Aarhus ved letbanens stoppested på Nørreport, siger Jesper Skovgaard.

Det er endnu uvist, hvor længe de nye stoppesteder skal benyttes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce