Annonce
Læserbrev

Ro på

Læserbrev: Der er netop indgået forlig om et budgetforslag i Norddjurs Kommune, hvor fem partier har taget ansvar. Forslaget skal nu i høring.

Set fra min stol, som formand for voksen- og plejeudvalget, indeholder budgetforliget gode elementer.

Først og fremmest skaber forslaget ro. Ro for vores borgere, pårørende og medarbejdere om, at der nu ikke kommer yderligere serviceforringelser. Ro på, så vi kan få hverdagen til at hænge sammen og begynde at kigge fremad, tænke i udvikling og genopretning af servicen.

Foran os lå nemlig yderligere besparelser og ventede, på VPU-området, i de kraftigt stigende omkostninger til dyre enkeltsager på socialområdet. Vi får nu med aftalen tilført 46 millioner kroner over de næste fire år til at dække disse stigende omkostninger. Dermed skal vi ikke i gang med en ny sparerunde.

Noget, der også har skabt bekymring, har været de uudmøntede besparelsesblokke, som i 2021 og 2022 lød på henholdsvis 14 og 28 millioner kroner. De er også væk nu.

Der er sat en million kroner af til normering på vores plejecentre. Det er med til at rulle lidt af tidligere besparelser tilbage og er et godt signal om, at vi vil hæve serviceniveauet igen, når vi har pengene til det.

Der afvikles gæld, så vi sparer penge på de årlige ydelser på gælden. Det giver plads til kommende forbedringer på servicen.

I aftalen står også, at vi i VPU skal forberede en revision af vores handicap- og ældrebolighandlingsplan. Med henblik på at undersøge muligheden og behovet for boliger til par på vores plejecentre samt etablering af nye tilbud på demens- og hjerneskadeområdet. Det betyder, at vi kan arbejde videre med dette.

Jeg mener, at det er en god ide med boliger til par på vores plejecentre og tror, at der er et behov for det.

Etablering af et nyt moderne tilbud indenfor demens/hjerneskade, som bygger oven på den stærke faglighed og kompetence, som vores Videnscenter for Demens indeholder, vil være med til at udvikle et stærkt lokalt tilbud til vores borgere. Etableringen af dette center med et stærkt fagligt miljø vil være en attraktiv arbejdsplads og være med til at fastholde og tiltrække medarbejdere.

Jeg vil gerne slutte med en tak til alle medarbejderne på sundheds- og omsorgsområdet og socialområdet, som på trods af store besparelser og omorganiseringer har leveret en fantastisk indsats.

Jeg er tilfreds med dette budgetforslag, som giver ro og mulighed for ny udvikling. Det har vores borgere og medarbejdere fortjent ovenpå et turbulent år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce