Annonce
Læserbrev

Ro på

Annonce

Læserbrev: Der er netop indgået forlig om et budgetforslag i Norddjurs Kommune, hvor fem partier har taget ansvar. Forslaget skal nu i høring.

Set fra min stol, som formand for voksen- og plejeudvalget, indeholder budgetforliget gode elementer.

Først og fremmest skaber forslaget ro. Ro for vores borgere, pårørende og medarbejdere om, at der nu ikke kommer yderligere serviceforringelser. Ro på, så vi kan få hverdagen til at hænge sammen og begynde at kigge fremad, tænke i udvikling og genopretning af servicen.

Foran os lå nemlig yderligere besparelser og ventede, på VPU-området, i de kraftigt stigende omkostninger til dyre enkeltsager på socialområdet. Vi får nu med aftalen tilført 46 millioner kroner over de næste fire år til at dække disse stigende omkostninger. Dermed skal vi ikke i gang med en ny sparerunde.

Noget, der også har skabt bekymring, har været de uudmøntede besparelsesblokke, som i 2021 og 2022 lød på henholdsvis 14 og 28 millioner kroner. De er også væk nu.

Der er sat en million kroner af til normering på vores plejecentre. Det er med til at rulle lidt af tidligere besparelser tilbage og er et godt signal om, at vi vil hæve serviceniveauet igen, når vi har pengene til det.

Der afvikles gæld, så vi sparer penge på de årlige ydelser på gælden. Det giver plads til kommende forbedringer på servicen.

I aftalen står også, at vi i VPU skal forberede en revision af vores handicap- og ældrebolighandlingsplan. Med henblik på at undersøge muligheden og behovet for boliger til par på vores plejecentre samt etablering af nye tilbud på demens- og hjerneskadeområdet. Det betyder, at vi kan arbejde videre med dette.

Jeg mener, at det er en god ide med boliger til par på vores plejecentre og tror, at der er et behov for det.

Etablering af et nyt moderne tilbud indenfor demens/hjerneskade, som bygger oven på den stærke faglighed og kompetence, som vores Videnscenter for Demens indeholder, vil være med til at udvikle et stærkt lokalt tilbud til vores borgere. Etableringen af dette center med et stærkt fagligt miljø vil være en attraktiv arbejdsplads og være med til at fastholde og tiltrække medarbejdere.

Jeg vil gerne slutte med en tak til alle medarbejderne på sundheds- og omsorgsområdet og socialområdet, som på trods af store besparelser og omorganiseringer har leveret en fantastisk indsats.

Jeg er tilfreds med dette budgetforslag, som giver ro og mulighed for ny udvikling. Det har vores borgere og medarbejdere fortjent ovenpå et turbulent år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce